Opettajan tytär seuraa opiskelua Laosissa.

Seurakunnan tukemat lähetystyöntekijät

Lähetystyö on kokonaisvaltaista kirkon työtä, johon sisältyy evankeliumin levittämistä, kristillistä palvelua (diakoniaa) ja vaikuttamistoimintaa. Evankeliumi on kristinuskon tärkein sanoma, ja tavoitteena on kertoa siitä kaikille. Ketään ei kuitenkaan pyritä käännyttämään.

Kristillinen palvelu suuntautuu kaikkia avuntarvitsijoita kohtaan riippumatta heidän taustastaan, uskonnostaan tai muusta katsomuksestaan. Autettavalta ei myöskään edellytetä muutosta suhteessa kristinuskoon. Tavoitteena on vastata ihmisen hätään. Nykyisin lähetystyössä pyritään myös poistamaan hädän syitä ja vaikuttamaan päätöksentekoon ja ihmisten osallistumismahdollisuuksiin.

Seurakunnat toteuttavat lähetysvastuutaan ulkomailla kirkon lähetysjärjestöjen ja heidän lähetystyöntekijöidensä avulla. Seurakunnilla on nimettyjä lähettejä sekä nimikkokohteita, joiden työtä ne tukevat.

Lähetystyöntekijät

Lähetystyöntekijä Mirjam Harju.

Mirjam Harju, Japani

Mirjam Harju on diakoni. Hän on Suomen luterilaisen evankelliumiyhdistyksen (Sley) kautta Japanin evankelis-luterilaisen kirkon (JELC) työssä Tokiossa Ichigayan seurakunnassa. Toimenkuvaan kuuluvat pienpiirit, kuten raamattu- ja kielipiirit, kotiryhmät, sekä pyhäkoulut ja kotikäynnit vanhusten luokse. Hänellä on meneillään toinen työkausi.

Japanissa vanhusten osuus väestöstä on maailman korkein. Monet vanhukset ovat yksinäisiä ja tuntevat elämänsä merkityksettömäksi. Vanhusten itsemurhia on paljon. Mirjam Harju haluaa olla mukana diakoniatyössä kohtaamassa ja auttamassa myös vanhuksia. Tämä tapahtuu koti- ja vanhainkotikäynnein.

Mirjam Harjun kuulumisia:
Tuorein lähettikirje (pdf). Tiedosto ei täytä saavutettavuuskriteerejä.

Lähetystyöntekijä Sakari Heinonen.

Sakari Heinonen, Kypros

Diplomi-insinööri Sakari Heinonen lähti maaliskuussa 2016 Kyprokselle Limassoliin SAT-7 -medialähetystyöhön Suomen evankelisluterilaisen kansanlähetyksen (SEKL) kautta. Hänen tehtävänsä on tekniikan puolella tv-ohjelmien tuottamisessa. SAT-7 kanava tuottaa kristillisiä televisiolähetyksiä ympäri vuorokauden sellaisiin maihin, joissa Kristuksen evankeliumin julistaminen tai kristittyjen julkinen kokoontuminen ovat kiellettyjä. Hyvä armollinen sanoma sydämen vapaudesta ja Jumalan rakkaudesta tavoittaa ihmiset heidän olohuoneissaan!

Tutustu lisää SAT-7-työhön!Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Sakari Heinosen kuulumisia:
VideoterveisetLinkki avautuu uudessa välilehdessä
Heinosen ystäväkirjeitä löytyy seurakunnasta

Lähetystyöntekijät Teressa ja Janne Juhaninmäki.

Teressa ja Janne Juhaninmäki ja lapset, Tansania

Teressa ja Janne Juhaninmäki ovat työskennelleet useita vuosia Aasiassa. Marraskuussa 2019 he siirtyivät uudelle työalueelleen Tansaniaan jossa saivat lämpimän vastaanoton. Teressa on Lähetysseuran työn itäisen ja eteläisen Afrikan aluepäällikkö (maat ovat Etiopia, Tansania, Angola, Botswana, Etelä-Afrikka, Namibia ja Botswana) ja Janne on Etiopian ja Tansanian hankekoordinaattori. Lähetysseura tukee Tansanian luterilaista kirkkoa ennen kaikkea kouluttamalla työntekijöitä. Kehitysyhteistyökumppanien kanssa hankkeiden lähtökohta on äärimmäisen köyhyyden voittaminen. Suomen ulkoministeriö tukee Lähetysseuran kehitysyhteistyötä. Juhaninmäet asuvat Pohjois-Tansaniassa Arushassa ja lapset käyvät siellä kansainvälistä koulua.

Juhaninmäkien kuulumisia:
Tuorein uutiskirje (pdf). Tiedosto ei täytä saavutettavuuskriteerejä.

Nimikkotyökohteet

Sleyn Etelä-Sudanin / Sudanin työalue, erityisesti eteläsudanilaisten pakolaisten keskuudessa tehtävä työ

Etelä-Sudanin levottomuuksien takia monet ihmiset ovat paenneet Pohjois-Ugandassa oleville suurille pakolaisleireille. Sekä pakolaisleireillä että Etelä-Sudanissa on kasvavia luterilaisia seurakuntia inhimillisen hädän keskellä. Lähetystyöntekijä Pauli Vanhasen tehtävänä on Sleyn Etelä-Sudanin ja Sudanin evankelis-luterilaiselle kirkolle (ELCSS-S) antaman tuen seuranta ja koordinointi. Hän asuu perheensä kanssa Ugandassa Gulun kaupungissa, josta käsin myös käy Etelä-Sudanissa ja Sudanissa.

Paten terveiset Sudanista (pdf). Tiedosto ei täytä saavutettavuuskriteerejä.

Forward Looking -vammaistyö, Nepali

Nepalissa Kaustisen ja Ullavan seurakunta tukee vammaistyötä tekevää Forward Looking – järjestöä. Nimi on suomennettu Katse eteenpäin. Myös Suomen Ulkoministeriö rahoittaa Forward Lookingin työtä.

Forward Lookingin tarkoituksena on saattaa kuulo- ja näkövammaisia, kehitysvammaisia tai muulla tavalla vammaisia yhteiskunnan normaaliin käyntiin mukaan: opiskeluun, työelämään ja palveluihin. Tärkeää on asennekasvatus, sillä yleisesti ottaen nepalilainen yhteiskunta suhtautuu vammaisuuteen hylkivästi. Forward Looking tarjoaa vammaisille ihmisille mahdollisuutta lukutaitoon, ammatilliseen koulutukseen ja työllistymistukeen. Oppisopimus- ja osuuskuntatoimintaa kehitetään mahdollisuutena vakaan toimeentulon turvaamiseen. Mikä voisikaan muuttaa yhteisön asenteita paremmin kuin nähdä vammainen ihminen tekemässä töitä ja elättämällä itsensä yhtälailla kuin kuka tahansa muukin? Jumalan rakkaus levittää tasa-arvon sanomaa!

Jos haluat lähettikirjeitä omaan sähköpostiisi tai paperikirjeinä, ota yhteys lähetyssihteeriin tai voit tilata lähetysjärjestöistä:
Juhaninmäkien kirjeet juha.taanila@suomenlahetysseura.fi tai p. 043 824 2158
Mirjamin kirjeet anna-liisa.markkula@sley.fi tai p. 050 321 8614