Kaksi ihmistä keskustelemassa pöydän äärellä. Ristikoriste pöydällä.

 

Toivoa ja lohdutusta arkeen

Onko elämä solmussa tai arjen palapelin palat hukassa? Aivan jokainen voi löytää itsensä tilanteesta, jossa ei tiedä, mitä tekisi tai mistä saisi apua.

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on lievittää ihmisen henkistä, hengellistä tai taloudellista hätää.

Diakoniatyöntekijän tapaa diakoniavastaanotolla ja monissa eri tilaisuuksissa. Kotikäyntejä tehdään pyydettäessä.

Diakoniatyöntekijän kanssa voi keskustella luottamuksellisesti kaikista omaan elämäntilanteeseen liittyvistä asioista. Henkistä apua tarjotaan silloin, kun ihminen on yksin elämän kipujensa kanssa. Yksinäisyyttä pyritään lievittämään myös ohjaamalla ihmisiä erilaisiin piireihin, kerhoihin, tempauksiin, retkille ja leireille eli sosiaaliseen elämään toisten kanssa. Hän saa tuntea, että häntä tarvitaan eikä häntä ole unohdettu. 
Ihmisten hengellisen elämän hoito on tärkeä osa diakoniatyötä. Siihen kuuluu mm. Raamatun ja hengellisen kirjallisuuden lukeminen, rukous, virret ja hengelliset laulut sekä yksilö- että ryhmäkohtaisessa työssä.

Diakoniatyöntekijän lisäksi vapaaehtoisia tarvitaan avuksi monipuoliseen toimintaan. Sinäkin olet tervetullut mukaan iloiseen joukkoomme!

Diakoniavastaanotot koronaepidemian aikana

Diakoniatoimisto Kaustisen seurakuntakeskuksessa on toistaiseksi suljettu.
Diakoniatyöntekijään voi ottaa yhteyttä puhelimella tai sähköpostilla.

Ruoka-apu koronaepidemian aikana

Hävikkiruokajakelu (kauppojen ylijäämäruokaa)
Kaustisen seurakuntakeskuksessa, Siltatie 3, parillisten viikkojen maanantaisin klo 18

EU-elintarvikkeiden jako
Kaustisen seurakuntakeskuksessa, Siltatie 3, ma-pe (sovi noutoaika diakoniatyöntekijän kanssa)
Ullavan seurakuntakodilla, Ullavantie 665, to klo 9-12 (sovi noutoaika diakoniatyöntekijän kanssa)

Kauppojen hävikkiruokajakelun ja EU-elintarvikejakelun apuun ovat oikeutettuja työttömät, opiskelijat, pienituloiset eläkeläiset ja lapsiperheet, pitkäaikaissairaat ja ylivelkaantuneet. 

Jako-ohjeita koronaepidemian aikana
Valmiiksi pakatut kassit jaetaan pääovelta. Kassien sisältöön ei pysty vaikuttamaan, jotta jakelu sujuu nopeasti ja sosiaaliset kontaktit jäävät mahdollisimman lyhyiksi. Jonojen muodostumista tulee välttää, joten ihmisiä pyydetään odottamaan vuoroaan autoissa tai seurakuntakeskuksen pihalla muistaen vähintään kahden metrin turvaetäisyys toisiin. Kotitaloudesta vain yksi henkilö saa tulla ruokakassia noutamaan. Sairaana ei saa osallistua ruokajakeluun.

Kun rahat eivät riitä

Taloudellisessa ahdingossa olevat ihmiset voivat pyytää apua seurakunnalta. Seurakunnan diakoniatyön avustuksena voidaan antaa ostokortti kauppaan , tarvittaessa voidaan avustaa myös terveydenhuoltoon ja asumiseen liittyvissä kuluissa. Suuremmassa avun tarpeessa olevien ihmisten auttamiseksi diakonissa tekee yhteistyötä sosiaalitoimen, KELA:n ja hiippakunnan diakoniarahaston kanssa sekä talous-ja velkaneuvojan kanssa. Vaikeasta tilanteesta keskusteleminen auttaa taloudellisten huolten kanssa kamppailevaa ihmistä löytämään elämäänsä voimavaroja ja valopilkkuja. Pienelläkin avulla on suuri psyykkinen vaikutus ihmisen mielialaan ja hyvinvointiin.


Suvi Klemola

diakoniatyöntekijä

Kaustisen ja Ullavan seurakunta

virkavapaalla


Riitta Seppä

vs. diakoniatyöntekijä

Kaustisen ja Ullavan seurakunta

Työssa ma-ke