Diakoniakylätoimikunta

Diakoniakylätoimikunta on kaustislainen erikoisuus.

Kylätoimikunnat toimivat monin eri tavoin, ne järjestävät hartaushetkiä kodeissa ja laitoksissa. Toimikuntien jäsenet jakavat seurakunnan joulutervehdykset 70-vuotiaille ja sitä vanhemmille. He myös huolehtivat syntymäpäivätervehdysten viemisestä pyöreitä ja puolipyöreitä täyttäville yli 70-vuotiaille.

Lähetyslounailla, hautajaisissa ja hautaus­maan siivoustalkoissa diakoniakylätoimikunnat ovat kukin vuorollaan ja mahdollisuuksien mukaan suurena apuna.

Diakonian vapaaehtoistyössä toimivat monet auttavat kädet ja jalat. Vapaaehtoiseksi voi tulla kuka tahansa, joka kokee voivansa antaa aikaansa ja voimiansa yhteiseksi hyväksi. Auttamisesta ei makseta palkkaa, mutta se hoitaa ihmisen mielenterveyttä tuomalla hyvän mielen siitä, kun voi olla tarpeellinen ja hyödyksi. Vapaaehtoistyötä tehdään tavallisen ihmisen tiedoilla ja taidoilla, juuri niillä lahjoilla, joita Taivaan Isä on meille itse kullekin antanut.

Tule mukaan!

Suvi Klemola