Punainen mattoVeli-Pekka Harju

Seurakunnassamme on kaksi kaunista puukirkkoa, toinen Kaustisella, toinen Ullavan kappeliseurakunnassa. Ne ovat levähdyspaikkoja. Risti kirkon katolla muistuttaa, että kutsu tulla lepäämään koskee kaikkia, myös Sinua. Emmekö olekin levon tarpeessa! Kirkkoon astuessasi astut punaiselle matolle. Olet kunniavieras, odotettu. Toivon, että viestimme seurakunnassamme niin sanojen ja tekojen kautta siitä, että jokainen on Jumalan luomana arvokas ja tärkeä sellaisena kuin on. Olemme myös kaikki saaneet Jeesuksen rakkauden tähden anteeksi syntimme ja kutsun palvella toisiamme arjen keskellä. Tästä muistuttaa kasteessa kasvoihimme ja rintaamme piirretty ristinmerkki.

Adventtiaikana saavumme kirkkoon koronan vuoksi nettikirkon kautta. Saamme silti muistaa kirkon punaisen maton, astua sille mielessämme ja tuntea sydämissämme iloa siitä, että Jumala tietää, missä kuljen, mitä minulle kuuluu. Hänelle on asiaa minulle. Hänelle on minulle lahja, josta lähestyvä joulu viestii.

Kotisivujemme kautta saat tietoa seurakunnan toiminnasta. Seurakunta ei tarjoa ainoastaan mahdollisuuksia osallistua, vaan tarjolla on myös konkreettista apua.

Toivotan sinulle siunattua adventtia, tavataan seimellä!

Veli-Pekka Harju