Veli-Pekka Harju

Jospa taivas alkaakin jo täällä

John Stenbäck kirjoitti vuonna 1955 kirjan, josta on jäänyt elämään lentävä lause "torstai on toivoa täynnä". Aika usein näinä aikoina tuntuu siltä, että kyllä ei ole torstai toivoa täynnä, ja kyytipoikina vilahtaa kuusi muuta viikonpäivää. "Huolten alle maailmalle hautautuu, joku nälkään kuolee, toinen sairastuu" lauloimme alakouluaikana seurakunnan varhaisnuorten kuorossa. Huolia riittää eikä aina loppua näy.
​​​​​​​Helatorstai kirkastaa elämäämme taivaan todellisuutta. Miettiessäni taivasta muistan, että Jumala suuressa hyvyydessään lähetti Kristuksen keskellemme luotsiksi ja lohduttajaksi. Hän kertoi taivaan kodista, Hän on tie. Herran läsnäoloa haluaisin itse huomata enemmän arjen keskellä, sillä kaukana hän ei ole. Myös sitä kaipaan (ja kaipaukseen on apuna rukous...), että huolten allakin osaisin toimia "pienesti isosti" -olla ihmisenä ihmisten rinnalla. Se on muuten meidän molempien tehtävä.

​​​​​​​Siunattua kesän odotusta!

​​​​​