Kallio

Jeesuksen opetuslapsista Simon sai lisänimen Pietari. Tämä kalliota tarkoittava sana kuvaa kestävyyttä. Kalliolle perustettu talo pysyy pystyssä ja kestää kovissakin sääolosuhteissa. Pietari on kuin kallio, jolle kirkko on rakennettu.

Jumala antoi Simonille kallion kestävyyden.  Jumala ilmoitti tuolle opetuslapselle, että se Jeesus, jonka seurassa hän kulkee, on elävän Jumalan poika. Tämän ilmoituksen myötä Simonista tuli Pietari. Samalla perustalla kirkko kestää yhä tänään.

Sanoma taivasten valtakunnasta on kirkon aarre. Jeesus antoi Pietarille avaimet, joilla voi sitoa ja päästää täällä maan päällä. Edelleen kirkko saa kuuluttaa synninpäästön sanaa, joka kestää. Jeesuksen Kristuksen tähden saat syntisi anteeksi.

Kristuksen työ kestää.  Se on luja kallio.

Kai Tikkakoski
Kappalainen
Kaustisen ja Ullavan
seurakunta
kai.tikkakoski@evl.fi

Sunnuntai 12.7.

Matteus 16: 13-19

Kun Jeesus oli tullut Filippoksen Kesarean seudulle, hän kysyi opetuslapsiltaan: ”Kuka Ihmisen Poika on? Mitä ihmiset hänestä sanovat?” He vastasivat: ”Toisten mielestä hän on Johannes Kastaja, toisten mielestä Elia, joidenkin mielestä Jeremia tai joku muu profeetoista.” ”Entä te?” kysyi Jeesus. ”Kuka minä teidän mielestänne olen?” Simon Pietari vastasi: ”Sinä olet Messias, elävän Jumalan poika.”
    Jeesus sanoi hänelle: ”Autuas olet sinä, Simon, Joonan poika. Tätä ei sinulle ole ilmoittanut liha eikä veri, vaan minun Isäni, joka on taivaissa. Ja minä sanon sinulle: Sinä olet Pietari, ja tälle kalliolle minä rakennan kirkkoni. Sitä eivät tuonelan portit voita. Minä olen antava sinulle taivasten valtakunnan avaimet. Minkä sinä sidot maan päällä, se on sidottu taivaissa, ja minkä sinä vapautat maan päällä, se on myös taivaissa vapautettu.”