Puolustaja

Tekstimme lupaa keskuuteemme uskollisen Puolustajan. Hän on Pyhä Henki, totuuden ja armon Henki.

Maailmamme on monenlaisen tiedotuksen kyllästämä. Tiedämme, että kaiken tiedon kanssa täytyy olla varovainen.
Tiedotuksen avulla tuodaan esille näkökulmia, jotka tukevat tiedottajan omia pyrkimyksiä. Ristiriitatilanteissa tiedotuksen totuudellisuus tahtoo
kokonaan unohtua. Totuuteen pitää kuitenkin pyrkiä.

Jeesuksen mukaan vain totuus tekee ihmiset vapaiksi. Yhteisen totuuden tielle on annettu arvokkaat tienviitat: niitä ovat keskinäinen kunni-
oitus, erilaisuuden hyväksyminen ja toki myös yhteinen totuuden lähde.
Jeesus sanoi, että Hänen on mentävä, jotta totuuden Henki voisi tulla oppaaksemme. Tämä viisas ja kärsivällinen auttajamme vie siihen, mikä on hyvää ja rakentavaa.
Totuuden rinnalla tulee olla aina myös armo ja anteeksiantamus. Puolustaja suojelee myös erehtynyttä. Siksi hän erityisesti kirkastaa Herramme Juha Karhulahti.eesuksen Kristuksen anteeksi antavana ja puolestamme uhrautuneena Herrana ja Vapahtajana.

Juha Karhulahti
Halsuan seurakunta
juha.karhulahti@evl.fi

Sunnuntai 15.5.
Joh. 16:5–15

Jeesus sanoi:
    ”Nyt minä menen hänen luokseen, joka on minut lähettänyt. Kukaan teistä ei kysy minulta, minne minä menen, vaan sydämenne on täynnä murhetta sen johdosta, mitä teille sanoin. Mutta minä sanon teille totuuden: teille on hyödyksi, että minä menen pois. Ellen mene, ei Puolustaja voi tulla luoksenne. Mutta mentyäni pois minä lähetän hänet luoksenne, ja hän tulee ja paljastaa, että maailma on väärässä, hän paljastaa, mitä on synti, mitä vanhurskaus ja mitä tuomio. Synti on siinä, että ihmiset eivät usko minuun, vanhurskaus tulee julki siinä, että minä menen Isän luo ettekä te enää näe minua, ja tuomio on siinä, että tämän maailman ruhtinas on tuomittu.
    Paljon enemmänkin minulla olisi teille puhuttavaa, mutta te ette vielä kykene ottamaan sitä vastaan. Kun Totuuden Henki tulee, hän johtaa teidät tuntemaan koko totuuden. Hän ei näet puhu omissa nimissään, vaan puhuu sen, minkä kuulee, ja ilmoittaa teille, mitä on tuleva. Hän kirkastaa minut, sillä sen, minkä hän teille ilmoittaa, hän saa minulta. Kaikki, mikä on Isän, on myös minun. Siksi sanoin, että hän saa minulta sen, minkä hän teille ilmoittaa.”