Elämä

 

The Game of Life on lautapeli, jota lasten kanssa toisinaan pelaamme. Peli on mukava. Siinä elämä pyörittelee, mutta yleensä mukavasti. 
  Voit valita koulutusreitin tai perhereitin, ostella talon ja kerätä pelinappula-autoon perhettä. Rahaakin tulee mukavasti matkan varrella. Vastoinkäymiset ovat pieniä. Lähes yltäkylläistä elämää.

Ystävä pohdiskeli lautapelin rakentelua, jossa pelin edetessä matkalle tipahtelee työttömyyttä, sairautta, velkaa. Pelissä ei voi vaikuttaa mitä eteen tulee.   Elämässäkin usein hyvistä suunnitelmista huolimatta vastoinkäymisiä ja haasteita tulee. Toisiin voi vaikuttaa itse, osaan ei. Ei niin yltäkylläistä elämää.

Pekka Simojoki muisteli konsertissaan matkaansa Afrikkaan. Tuolla alueella ääri-islamistijärjestö puhdisti kyliä kristityistä. Musliminuorimies, joka oli löytänyt Jeesuksen ja rakastavan Jumalan, joutui kuulusteluihin. Häneltä tiedusteltiin, mikä siinä Jeesuksessa on niin paljon parempaa. Hänelle luvattiin puoliso, moottoripyörä ja rahaa. Mutta nuorimies ei ollut valmis vaihtamaan Jeesusta näihin maallisiin aarteisiin. Henkensä uhalla. Yltäkylläinen elämä?

Mikä meidän ihmisten mittapuulla on yltäkylläistä elämää? Rikaskin voi tuntea elämänsä tyhjäksi. Jeesus lupaa seuraajilleen yltäkylläisen elämän. Minulle se on uskoa, luottamusta, toivoa, armoa. Elämällä on pohja, joka kestää. 
Riikka Pelotola.  Mitä se sinulle on?

 


Riikka Peltola
diakoniatyöntekijä,
Lohtajan seurakunta
riikka.peltola@evl.fi

Sunnuntai 14.4.
Johannes 10:1-10

 

Jeesus sanoi:
    ”Totisesti, totisesti: se, joka ei mene lammastarhaan portista vaan kiipeää sinne muualta, on varas ja rosvo. Se, joka menee portista, on lampaiden paimen. Hänelle vartija avaa portin, ja lampaat kuuntelevat hänen ääntään. Hän kutsuu lampaitaan nimeltä ja vie ne laitumelle. Laskettuaan ulos kaikki lampaansa hän kulkee niiden edellä, ja lampaat seuraavat häntä, koska ne tuntevat hänen äänensä. Vierasta ne eivät lähde seuraamaan vaan karkaavat hänen luotaan, sillä ne eivät tunne vieraan ääntä.”
    Jeesus esitti heille tämän vertauksen, mutta he eivät ymmärtäneet, mitä hän puheellaan tarkoitti. Siksi Jeesus jatkoi:
    ”Totisesti, totisesti: minä olen lampaiden portti. Ne, jotka ovat tulleet ennen minua, ovat kaikki olleet varkaita ja rosvoja, eivätkä lampaat ole kuunnelleet heitä. Minä olen portti. Se, joka tulee sisään minun kauttani, pelastuu. Hän voi vapaasti tulla ja mennä, ja hän löytää laitumen. Varas tulee vain varastamaan, tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut antamaan elämän, yltäkylläisen elämän.”