Kuvakoosteessa nuoria ja kirjainpaloista tehtyjä tekstejä.

Nuoret

Elämä on muutakin kuin kylillä kulkemista, koulutehtäviä ja viimeisimpiä uutuusleffoja. Elämä on nyt, joten tartu kiinni tärkeimpään! Usko Jeesukseen kantaa ja antaa suurenmoisen ilon.

Nuorten toiminta on tarkoitettu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille. Seurakunta haluaa kutsua nuoret elämään todeksi Jumalan rakkautta ja seurakuntayhteyttä yhdessä toisten kanssa. Lisää tietoa nuorten tilaisuuksista, retkistä ja leireistä löydät Instagramista @luolanurkkaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, näiden nettisivujen tapahtumakalenterista sekä lehtien ilmoituksista.

Seurakuntapuu. Suunnittelijat Oona Mansikkamäki ja Riina Myllymäki.

Nuorten iltatoimintaa

Nuortenilloissa perjantaisin

• on mahdollisuus viettää aikaa kavereiden kanssa pelaillen ja puhellen
  • on yhteinen osallistava raamattuopetus
  • on illan päätteeksi isosen tai ohjaajan iltahartaus
  • ollaan vuorotellen Kaustisella seurakuntakeskuksen alakerrassa Luolassa ja Ullavassa seurakuntakodin Nurkkakämpällä

Nuortenillan aikataulu:
klo 18-20 Iltapalaa ja ohjelmatonta oloilua
klo 20-20.30 Raamis (eli raamattuopetus)
klo 21.30 Iltalaulut ja iltahartaus
klo 22 ilta päättyy

Rippikoululaisten osallistuminen nuorteniltoihin:
Merkinnän saa, kun on paikan päällä klo 19-21.
Tarkemmat tiedot kunkin viikon illoista löydät
Instagramissa @luolanurkka

Perjantaimessuissa kerran kuussa Kaustisen kirkossa:

• vietetään messua eli ehtoollista
  • on tavallista lyhyempi jumalanpalvelus
  • laulamme Viisikielinen-laulukirjasta
  • on mukana nuoria esittäen näytelmiä

Perjantaimessu kestää noin klo 18-19 ja sen jälkeen saavat rippikoululaiset heti merkinnän.
Messun jälkeen on aina Luolassa jatkot eli iltapalaa ja mukavaa oleskelua klo 21 saakka.

Seiskaleiri 2021

La-su 4.-5.12.2021 Nuolisen leirikeskuksessa

Seiskaleiri kaikille seiskaikäisille!
Leirillä hyvää ruokaa, saunat lämpenee, kisaillaan leirikisat, parasta iltaohjelmaa, ystäviä ja yhteyttä, hupia ja hiljentymistä Raamatun sanan äärellä. Älä jätä tätä väliin!

Täyttämällä ilmoittautumislomakkeen olet mukana Seiskaleirillä. Sähköpostiin tulee leirikirje ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.
Muista pyytää huoltajilta lupa leirille osallistumiseen. Leirin hinta on 10 euroa. Ilmoittautuessasi laita huoltajan sähköpostiosoite kohtaan "laskutussähköpostiosoite". Lähetämme siihen leirikirjeen ja leirimaksun. Ilmoittautuminen on auki 12.-26.11.2021.

Kuka se Jeesus on?

Elämässä tulee vastaan kaikenlaisia kiperiä kysymyksiä. Semmoisia, mistä ei viitsis kertoa ehkä porukoille tai opettajille, eikä ehkä edes parhaallekaan kaverille. Sitä vain miettii itsekseen ja hajottaa päänsä. Vaikka olis tässä sulle parempikin vaihtoehto: tuu seurakuntanuorten toimintaan!

Mistä siellä puhutaan?

Me jutustellaan nuortenilloissa kaikenlaisista elämään liittyvistä jutuista, kuten ystävyyksistä, vanhemmista, unelmista, hyvästä ja pahasta, somesta, kasvukivuista. Joskus puhutaan oikein vakavastikin ja mietitään sitä, kun joutuu menettää jonkun tärkeän asian elämästä. Ja välillä vaaleenpunaisten sydänarskojen läpi kattellaan maailmaa ja puhutaan rakkaudesta. Kaikkea jutellaan sillai, että sun ajatuksilla ja kokemuksilla on merkitystä.

No eikö siellä muuta tehdä?

No sitten välillä aina pelaillaan jotain, niinku biljardia ja lautapelejä, joskus voidaan pelailla ulkonakin hyvällä säällä. Illoissa saa vapaahetkinä hengailla kavereiden kans myös ihan vapaasti ja tutustua uusiin ihmisiin.

Entäs kun mulla ei oo ketään kaveria kenen kans tulla?

Äläs kuule huoli, täältä löytyy kavereita! Aina on joku jonka kanssa hengailla ja nuorisotyöntekijälle voit sanoo, jos haluat pelailla tai puhella jostain. Eli nou hätä. Jos ei kukaan kavereista meinaa lähteä, niin tuu yksinäs - et oo kauan yksinäinen! Moni löytää seurakunnan nuorten toiminnasta ensimmäiset parhaat kaverinsa ihan sattumalta. Vai olisiko sittenkin johdatusta?

Saako siellä syödä mitään?

No johan toki! Joka ilta syödään iltapala (nuortenillassa ohjelman jälkeen) ja omiakin herkkuja saa tuoda kun tarjoaa muillekin.

No onkos se Jumala siellä sitten kans?

Sehän se on kaikkein tärkein. Nuorteniltojen raamattuopetuksissa ja Oloiltojen hartauksissa puhutaan Jumalasta ja siitä kuinka paljon Hän sua rakastaa ja haluaa tutustua suhun paremmin: onhan Hän sinutkin luonu ja näkee sinussa valtavasti hyvää! Luetaan Raamattua ja ihmetellään sitä, mitä Jeesus teki meidän puolesta: kuoli ristillä ja nousi kuolleista, jotta meillä, hei se meinaa että sullakin, olis ikuinen elämä! Tervetuloa mukaan seurakunnan nuorten toimintaan!

Kuvassa kysymyksiä, esim kuka välittää, ketä kiinnostaa.