Miksi lukisin Raamattua?

Nainen lukee Raamattua.Raamattu on kristinuskon pyhä kirja, koska sen välityksellä Jumala ilmaisee tahtonsa. Kaikkea kristillistä opetusta on arvioitava Raamatun mukaan. Raamattuun ihmiset ovat kirjoittaneet sen, mitä ovat nähneet, kuulleet ja uskoneet. Näin Raamatussa on sekä jumalallinen että inhimillinen puoli.

Jumala puhuu meille Raamatun kautta. Lue Raamattua, kun haluat tutustua Jumalaan ja hänen tahtoonsa. Uudessa testamentissa kerrotaan Jeesuksen elämästä. Mikä oli hänen tarinansa, mitä hän puhui ja miten eli?

Usko syntyy Jumalan sanasta. Pyhä Henki avaa uskon kokonaisuuden.

Miten Raamattua kannattaa lukea?

Ei ole olemassa yhtä oikeata tapaa lukea Raamattua. Parasta on löytää oma tapa ja ajankohta. Raamattua kannattaa lukea samaan tapaan kuin mitä tahansa muuta kirjallisuutta. Valitse jokin evankeliumi tai vaikkapa Paavalin kirje ja lue se omassa tahdissa alusta loppuun.

Ole avoin Raamatun tekstille ja lue säännöllisesti. Samat raamatunkohdat avautuvat eri tavalla erilaisissa elämänvaiheissa. Voit myös lukea ja jakaa näkökulmia yhdessä toisten kanssa. Tule mukaan johonkin seurakunnan raamattupiiriin, jossa voit pohdiskella ja tutustua Raamattuun yhdessä muiden kanssa.

Raamattua Linkki avautuu uudessa välilehdessäon helppo lukea myös netissä.
Päivän eväätLinkki avautuu uudessa välilehdessä -lukuohjelman avulla Raamattu voidaan lukea läpi 360 päivässä.

Kännykkä ja Raamattu.

 

Raamattu tutuksi

Jokainen pyhä, Jumalan Hengestä syntynyt kirjoitus on hyödyllinen opetukseksi, nuhteeksi, ojennukseksi ja kasvatukseksi Jumalan tahdon mukaiseen elämään. (1. kirje Timoteukselle 3:16). 

Raamatun sanaa kuulemalla usko Jumalaan vahvistuu ja saamme voimia elää uskoa todeksi arjessa. Raamattupiireissä on mahdollisuus pohtia tärkeitä elämänkysymyksiä ja etsiä Raamatusta niihin vastauksia. 

Raamattua lukemisen ja selittämisen tärkeä paikka on jumalanpalvelus
Kotona Raamatun paikka ei ole kaapin kätköissä, vaan "lähellä leivänpaahdinta". Muista, että Raamattua voi lukea myös tietokoneen tai puhelimen kautta.

Ullavan seurakuntakodin raamattupiiri kokoontuu kappalaisen Kai Tikkakosken johdolla noin kerran kuukaudessa torstaisin.

Raamattupiiri Salonkylän koululla kokoontuu joka toinen tiistai klo 19. Vastuuhenkilöinä Oili Salo ja Raija Kattilakoski.

Rukouspiiri seurakuntakuntakeskuksessa kokoontuu joka toinen maanantai Riitta Sepän johdolla.

Kaustisen ja Vetelin miesten raamattupiiri kokoontuu vuorotellen Kaustisen seurakuntakeskuksessa ja Vetelin seurakuntatalolla. Yhteyshenkilö Matti Pajukangas, p. 040 5075 590.