Nuolisen leirikeskuksen illassa leiriläiset ja isoset pelailevat. Etualalla ruusuja.

Pelaillen tutuiksi!

Pelejä ja sovelluksia

Hauskojen ja kätevien pelien avulla voi lapsen kanssa opetella Raamatun tarinoita tai tutustua paremmin omaan kummiin.

Kummin tehtävä on tukea lasta kristillisessä kasvussa seurakunnan jäseneksi. Mutta miten omaa kummilasta voisi ohjata? Usein ei löydy oikeita sanoja ja lapset usein kysyvätkin aika kiperiä kysymyksiä. Kaikkiin lapsen kysymyksiin ei tarvitse osata vastata. Riittää oikein hyvin, kun pohtii maailmaa ja Jumalan ihmeitä yhdessä. Iltarukouksen opettaminen luo turvaa koko elämän ajaksi.

Tältä sivulta löydät vinkkejä kummilapsen kasvuun kristittynä. Samalla löydätte mukavaa yhteistä puuhaa!

 

Lastenkirkko.fi

Monenlaista virtuaalista tekemistä lapsille ja lapsiperheille. Tähän sivustoon kummin kannattaa tutustua!
Löydätte Lastenkirkon myös Youtubesta.

Kuvakaappaus lastenkirkon sivulta.

 

Raamattua lapsille Podcast

Youtubesta löydät käyttäjän nimeltä Hanna ylläpitämän lasten raamattupodcastin. Kuunnelmissa Hanna kertoo lapsille ymmärrettävällä tavalla Raamatun tarinoita ja kristinuskon perusasioita. Lyhyet kuunnelmat jaksavat pienimmätkin kuunnella ja Hannalle voi lähettää palauteena piirustuksia.

 

Kuvakaappaus Youtubesta: Raamattua lapsille Podcast.

 

Kirkkomuskari on myös Spotifyssa!

Tutustu kirkkomuskarilauluihin ja rallatelkaa yhdessä lapsen kanssa arjen iloksi tai illan rauhaksi. Löydät Kirkkomuskarilaulut Spotifystä hakutoiminnolla.

Kirkkomuskari löytyy myös Spotifysta.

 

Lasten Raamattusovellus

Lasten raamattusovelluksella rakkaan Raamatun tarinat tutuiksi. Pelinomainen sovellus vie lapsen Raamatun tarinoiden halki luomisesta Jeesuksen aikaan saakka. Tutustu vaikka kummin kaa. Tue lapsen kristillistä kasvatusta helposti ja hauskasti! Tutustu lisää Raamatunlukijain liiton nettisivuilla.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

 

 

Sasu-TeeVee tuo lapsille evankeliumin kotiin asti

Sasu-TeeVee on lasten ja koko perheen Youtube-kanava, jossa Sasu-koira kavereineen seikkailee.

Ohjelmasisällöstä vastaavat Nukketeatteri Sananjalan työntekijät Mikko Piiroinen ja Minna Pyysalo sekä muusikko Jussi Pyysalo.

Nukketeatteri Sananjalan taustayhteisönä toimii Kansan Raamattuseura, joka on yksi kirkon palvelujärjestöistä.

Lue lisää: sananjalka.fi

Minna ja Jussi Pyysalo laulavat: saan elää turvassa.

Sasu-Koira pohtii Jumalaa: "Jumalalle minä voin aina kertoa asioitani."

 

Marianpäivän Seppo-peli

Jeesuksen äidin Marian tarina on mielenkiintoisia käänteitä täynnä! Lataa tästä Marianpäivän tarinaLinkki avautuu uudessa välilehdessä tai lue alta.

Voit sitten testata tietosi hauskassa Seppo-pelissä!
Näin pelaat Seppo-peliä: Mene osoitteeseen play.seppo.io, kirjaudu pelaajana kirjoittamalla pelin koodi. Sen jälkeen peli kysyy vielä nimesi, johon voit kirjoittaa vaikka lempinimen. Koodi Marianpäivän Seppo-peliin on: D52271 ja peliä voi pelata vaikka kummin kaa kisaillen!

Marianpäivän tarina

Hei, olen Maria. Jeesuksen äiti. Tänään vietetään juhlapäivää sen kunniaksi, että enkeli ilmoitti minulle Jeesuksen syntymästä. Se olikin perin merkillinen tilanne. Kaikki Jeesuksen elämässä ja minun ja Joosefin avioliitossa alkoi kovin kummallisesti.

Ensin enkeli ilmestyi minulle ja kertoi, että minusta tulisi Jumalan pojan äiti. En voinut uskoa korviani! Miten kummassa Jumala minut valitsi niin suureen tehtävään. Nyt se tuntuu jo kovin kaukaiselta, mutta muistan tarkasti, mitä sanoin lopulta enkelille. Se on kirjoitettu Raamattuun. ”Minä olen Herran palvelijatar, tapahtukoon minulle kuten tahdot.”

Enkeli ilmestyi myös Joosefille unissa monia kertoja. Hän rohkaisi Joosefia ryhtymään Jeesuksen kasvatti-isäksi. Olen onnellinen, että hän päätti tehdä niin. Jeesuksen syntymän jälkeen jouduimme nimittäin heti vaaraan. Se johtui siitä, että idän tietäjät olivat kyselleet missä uusi kuningas oli syntynyt. Kuningas Herodes suuttui niin, että tapatti suuren joukon poikalapsia! Onneksi enkeli varoitti meitä ja me pakenimme Egyptiin. Siellä olimme turvassa niin kauan, kunnes vaaraa ei enää ollut.

Kun palasimme kotiseuduille, elimme ihan tavallista elämää. Jeesukselle syntyi sisaruksia, hän oli hyvä ja viisas lapsi. Monesti mietin enkelin sanoja, mutta moneen vuoteen ei tapahtunut mitään kovin kummallista. Tai yhden kerran muistan, kun Jeesus meni meiltä hukkaan Jerusalemin reissulla. Löysimme hänet vasta kolmen päivän päästä. Onneksi hän oli kunnossa! Hän oli vain jäänyt keskustelemaan temppeliin viisaiden miesten kanssa. Olin niin helpottunut, että en ensin ymmärtänyt sen merkitystä. Nyt, kun Jeesus on aikuisena keskustellut lainopettajien kanssa, ymmärsin, että hän silloin jo antoi merkkejä siitä, että hänestä tulee Jumalan valtakunnan opettaja.

Siitä on nyt noin kolme vuotta, kun Jeesuksen serkku Johannes alkoi kulkea pitkin Jordanin rantoja ja julistaa ihmisille kääntymystä ja syntien anteeksi saamista. Hän kastoi ihmisiä ja keräsi monia opetuslapsia. Myös Jeesus meni kasteelle. Ihmiset kertoivat jälkeenpäin sillä hetkellä itse Jumalan puhuneen Taivaasta. Jeesus alkoi opettaa ja hänen mukanaan kulki aina sama 12 miehen joukko. Mukavia poikia, ihan tavallisia kalastajia ja työläisiä. Jeesus teki ihmeitä, monet sairaat paranivat. Olin ensin hyvin onnellinen!

Muistan ensimmäisen kerran, kun pyysin Jeesusta auttamaan tiukan paikan tullen. Olimme Kaanassa häissä ja meinasi käydä niin köpelösti, että juhlien johtaja oli varannut yllin kyllin ruokaa, mutta ei ollut varannut tarpeeksi juotavaa. Sanoin Jeesukselle vain, että häävierailta puuttuu viiniä. Jeesus ei halunnut tehdä itsestään numeroa vaan pyysi, että antaisin hänen olla. Mutta uskon, että hän oli jotakin tehnyt, koska pian pitojen johtaja näytti varsin tyytyväiseltä ja pöydät notkuivat juomakannuja. Sellaista meillä Jeesuksen kanssa oli, meillä oli aina kaikkea juuri kylliksi. Ei liikaa eikä liian vähän. Ja kaikki ihmiset nauttivat hänen seurastaan.

Sitten kun kuulin, että Johannes oli tapettu, tulin levottomaksi. Ihmiset puhuivat, että Jeesus kerää itselleen vaikeuksia roomalaisia vastaan. Lainopettajat eivät pitäneet hänen opetustaan oikeana. Aloin itsekin ajatella, että olisi parempi Jeesuksen tulla kotiin ja olla hetken aikaa aivan rauhassa. Mutta hän ei suostunut. Sellainen ei olisi tullut kuuloonkaan. Olen pyytänyt Pietaria pitämään häntä silmällä, ettei hän joutuisi kauheisiin riitoihin valtaapitävien kanssa. Vaikka tiedänkin, että Jeesus on oikeassa ja hän tietää, miten Jumalan valtakuntaan pääsee. Mutta enhän minä voi sallia sitä, että poikani joutuu vankilaan tai kuolee noiden toisten syntien vuoksi.

Kohta on taas pääsiäisjuhlat Jerusalemissa. Silloin me juutalaiset muistelemme, sitä Jumalan ihmettä, kun kansa vapautui Egyptin orjuudesta. Taidamme viipyä taas Martan, Marian ja Lasaruksen luona. Jeesus ottaa varmasti 12 ystäväänsä taas mukaan. Minun pitääkin mennä tästä valmistelemaan matkaeväitä.

 

Kirjoittanut Minna Lempiälä