Ehtoollispikareita.

• metsäkirkko
  • koululaisjumalanpalvelus
  • iltakirkko jne.

Jumalanpalveluksen tarkoitus on vastata arjen kysymyksiin sekä tuoda iloa, toivoa ja lohdutusta.

Messua vietetään pyhäpäivinä Kaustisen kirkossa klo 10 ja Ullavan kirkossa klo 13.
Ellet pääse kirkkoon, jumalanpalveluksen voi kuunnella myös netin kautta.

Messusta voimia arkeen

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus. Pyhäpäivä on Jumalan lahja. Hänen edessään hiljentyminen antaa pyhäpäivälle syvän, voimaa antavan sisällön. Jumalanpalveluksessa kohtaamme Jumalan, toinen toisemme ja itsemme. Messussa on tarjolla ateria, jonka taivas tarjoaa.

Yhteinen messu

Jumalanpalvelus on kaikille yhteinen. Myös seurakuntalaiset saavat halutessaan olla rakentamassa ja toteuttamassa messua omien lahjojensa mukaan. Tutustu jumalanpalvelusryhmien toimintaan täällä.

Lapset voivat tulla ehtoollispöytään siunattavaksi. Jos heille on kotona opetettu ehtoollisen merkitystä, he voivat vanhempien tavoin ottaa vastaan ehtoollisen.

Rippikoululaiset ovat myös opetelleet siunattavaksi tulemista rippikouluvuoden jumalanpalveluksissa. Näin ehtoollispöytä tulee tutuksi, vaikka vasta konfirmaation jälkeen saakin oikeuden itsenäisesti vastaanottaa leivän ja viinin.

Ehtoollisleipä ja -viini

Kaustisen ja Ullavan seurakunta tarjoaa ehtoollisella ainoastaan gluteenitonta leipää.
Ehtoollisviini on alkoholillista. Mikäli haluaa alkoholitonta viiniä, siitä on hyvä ilmoittaa suntiolle jo ennen jumalanpalveluksen alkua

Pyhäseikkailu

Pyhäseikkailu on lasten oma hengellinen ohjelma jumalanpalveluksen saarnan aikana. Pyhäseikkailuja on koululukuvuoden aikana muutaman kerran Kaustisen ja Ullavan kirkoissa. Pyhäseikkailuihin ovat tervetulleita kaikenikäiset lapset, ihan pienimmät kuitenkin vanhemman kanssa.

Pyhäseikkailu voi olla tarinoita, askartelua tai toimintaa. Lapsi voi tulla ilmoittautumatta vanhemman, isovanhemman tai vaikka kummin kanssa kirkkoon ja seikkailun alkaessa ohjaajat kutsuvat lapset omaan tilaan toimimaan. Kaustisen kirkossa Pyhäseikkailu tapahtuu Morsiushuoneessa, Ullavan kirkossa eteisessä tai kirkkopihalla.

Pyhäseikkailut syksyllä 2020:

su 30.8. klo 13 Ullavan kirkon jumalanpalveluksessa
pe 11.9. klo 18 Kaustisen kirkon iltamessussa
su 4.10. klo 13 Ullavan kirkon jumalanpalveluksessa
pe 20.11. klo 18 Kaustisen kirkon iltamessussa

Neljä lasta istumassa lattialla.