Armon saanut

Jumala lähetti enkeli Gabrielin Nasaretin kaupunkiin Galileaan neitsyen luo, jonka nimi oli Maria. Maria oli kihlattu Daavidin sukuun kuuluvalle Joosefille. Enkeli tuli sisään hänen luokseen ja sanoi: ”Ole tervehditty, Maria, sinä armon saanut! Herra kanssasi!” Nämä sanat saivat Marian hämmennyksiin, ja hän ihmetteli, mitä sellainen tervehdys mahtoi merkitä. Mutta enkeli jatkoi: ”Älä pelkää, Maria, Jumala on suonut sinulle armonsa. Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinä annat hänelle nimeksi Jeesus.” Luuk. 1.26-31.

Tämä Jeesus kuoli ristillä niin Marian kuin meidän pahojen tekojemme ja syntisyytemme tähden, että me saisimme armon Jumalan silmissä. Tämä Jeesus kutsuu meitä seuraansa.

Armon saaminen on jotakin sellaista mikä ei perustu meidän hyvyyteemme tai surkeuteemme. Se perustuu yksin siihen että Jumala rakastaa meitä, luotujaan. Armo on Jumalan ansaitsematonta suosiota, joka ei riipu sen saajasta mitenkään. Jumala armossaan haluaa katsoa jokaisen puoleen, olla elämässämme, elämämme jokaisessa vaiheessa mukana. Jumala armossaan haluaa meitä ohjata, auttaa ja kantaa.

Muistuta Jumala meitä siitä, että elämisemme ja olemisemme on kaikki Sinun suurta armoasi.

 

 

 

Minna Ventilä
dikoniatyöntekijä
Kaustisen ja Ullavan 
seurakunta
minna-maaria.
ventila@evl.fi

Sunnuntai 17.3.
Luuk. 1:26–31

Kun Elisabet oli kuudennella kuukaudellaan, Jumala lähetti enkeli Gabrielin Nasaretin kaupunkiin Galileaan neitsyen luo, jonka nimi oli Maria. Maria oli kihlattu Daavidin sukuun kuuluvalle Joosefille. Enkeli tuli sisään hänen luokseen ja sanoi: ”Ole tervehditty, Maria, sinä armon saanut! Herra kanssasi!” Nämä sanat saivat Marian hämmennyksiin, ja hän ihmetteli, mitä sellainen tervehdys mahtoi merkitä. Mutta enkeli jatkoi: ”Älä pelkää, Maria, Jumala on suonut sinulle armonsa. Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinä annat hänelle nimeksi Jeesus. Hän on oleva suuri, häntä kutsutaan Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle hänen isänsä Daavidin valtaistuimen. Hän hallitsee Jaakobin sukua ikuisesti, hänen kuninkuudellaan ei ole loppua.” Maria kysyi enkeliltä: ”Miten se on mahdollista? Minähän olen koskematon.” Enkeli vastasi: ”Pyhä Henki tulee sinun yllesi, Korkeimman voima peittää sinut varjollaan. Siksi myös lapsi, joka syntyy, on pyhä, ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi. Ja tiedä tämä: Myös sukulaisesi Elisabet kantaa poikalasta, vaikka on jo vanha. Hän on jo kuudennella kuukaudella - hän, jota on pidetty hedelmättömänä! Jumalalle ei mikään ole mahdotonta.” Silloin Maria sanoi: ”Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit.” Niin enkeli lähti hänen luotaan.