Uutiset

Alla on seurakuntaa koskevia uutisia. Uutisten alla olevasta linkistä pääset Kokkolan seurakuntayhtymän yhteisiin uutisiin. Sieltä löytyvät muun muassa yhteisen kirkkovaltuuston ja yhteisen kirkkoneuvoston päätökset.

Uutislistaukseen

Perjantaimessut kutsuvat kaiken ikäisiä

Kaustisen kirkossa järjestetään noin kerran kuussa Perjantaimessu sunnuntain pääjumalanpalveluksen lisäksi. Seurakunnan työntekijät toivovat, että eri-ikäiset löytäisivät tiensä kirkkoon perjantainakin.

 

Palavia tuohuksia, taustalla krusifiksi.Perjantaimessu ei ole ”vain nuorten juttu”, kuten herkästi luullaan perjantai-iltoihin sijoittuvista tapahtumista. Perjantaimessu on kaiken ikäisten yhteinen hartaushetki. 
Messujen toivotaan tavoittavan seurakuntien nuoria aikuisia, lapsiperheitä ja työssä käyviä sekä tietysti myös nuoria. 
Varsinkin viikonloppuisin pitkään nukkuville tai kiireettömistä aamuista nauttiville Perjantaimessu on oivallinen mahdollisuus osallistua jumalanpalvelukseen työ- tai kouluviikon päätteeksi. 

Perjantaimessu on lyhennelty ja yksinkertaistettu jumalanpalvelus, joka pituutensa puolesta sopii hyvin myös kiireisille nuorille aikuisille ja lapsiperheille. 
Messun musiikissa lauletaan usein virsikirjan uusimpia virsiä tai Viisikielinen-laulukirjan lauluja. Toisinaan saadaan saarnan oheen mielenkiintoisen vieraan haastattelu tai nautitaan nuorten tekemästä näytelmästä. 
Seurakunnan isoset ovat usein suunnittelemassa messujen sisältöä ja osallistuvat toteuttamiseen. 
Lasten puuhanurkka on yleensä myös avoinna, ja vanhemmat voivat tuoda lapset ehtoolliselle siunattaviksi.
Rippikoululaiset ovat osallistuneet Perjantaimessuihin ahkerasti, koska sieltä voi napata riparivihkoon valintansa mukaan jumalanpalvelus- tai tilaisuusmerkinnän. Kannattaa tulla kurkkaamaan Perjantaimessun tunnelmaa ja ottaa myös ystävä mukaan.

Perjantaimessu 11.3. klo 18 Kaustisen kirkossa

 

2.3.2022 12.46