Uutiset

Alla on seurakuntaa koskevia uutisia. Uutisten alla olevasta linkistä pääset Kokkolan seurakuntayhtymän yhteisiin uutisiin. Sieltä löytyvät muun muassa yhteisen kirkkovaltuuston ja yhteisen kirkkoneuvoston päätökset.

Uutislistaukseen

Laulaen tukea lapsille

Kauneimmat Joululaulut -logo.

Teksti: Suomen Lähetysseura & Eija Ahokangas

Kauneimmat Joululaulut kajahtavat jälleen. Viime vuonna Kauneimpia Joululauluja laulettiin lähinnä kotisohvalla striimauksia katsellen. Tänä vuonna voidaan kokoontua laulamaan kirkkoihin ja ulkotilaisuuksiin voimassa olevin koronarajoituksin.
- Kaikki järjestäjät ottavat luonnollisesti mahdolliset rajoitukset ja terveysturvallisuuden huomioon. Lähetysseurassa iloitsemme siitä, että seurakunnat haluavat tarjota ihmisille tilaisuuden laulaa sydämensä pohjasta, ja lahjoittaa maailman lapsille mahdollisuuksia ihmisarvoiseen elämään, sanoo Suomen Lähetysseuran varatoiminnanjohtaja Satu Kantola.

Kauneimmat Joululaulut on Suomen suurin musiikkitapahtuma ja suosituin laulupäivä on kolmas adventti. 
Myös Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnissa on silloin tapahtumien suma. Tilaisuuksien määrää on lisätty, jotta rajoitetulla osallistujamäärillä mahdollisimman moni pääsisi laulamaan. 
Kirkkotilaisuuksien lisäksi Kokkolassa järjestetään myös useampi, puolisen tuntia kestävä ulkotilaisuus Kaarlelan kirkon pihalla. 
Kälviällä on puolestaan viimevuotiseen tapaan vaihtoehtona Kauneimmat Joululaulut -joulupolku, jonka voi kiertää silloin, kun itselle parhaiten sopii. Kaustisella jalkaudutaan laulamaan myös kylille. 
Joihinkin Kauneimmat Joululaulut -tilaisuuksiin vaaditaan koronapassi. Katso tarkemmin tietoruudusta alempana.

Laulutilaisuuksissa kerätään kolehti Lähetysseuran työhön heikoimmassa asemassa olevien lasten hyväksi yli 20 maassa. 
Varoilla parannetaan muun muassa lasten ja äitien terveyttä, autetaan perheitä saamaan parempaa ravintoa ja puhdasta vettä sekä kehittämään toimeentulomahdollisuuksia. Lähetysseura tukee myös erityisesti vammaisten ja vähemmistöihin kuuluvien lasten koulutusta sekä oikeuksien toteutumista. 

Tänä vuonna kampanjan suojelijana on piispa Mari Leppänen. 
- Meillä jokaisella on käsitys oikeanlaisesta joulusta – joku maku, haju tai muisto lapsuuden joulusta, jonka kautta jouluun kuljetaan. Myös Kauneimmat Joululaulut on matka jouluun, piispa Leppänen sanoo.

Tänäkin jouluna jokainen voi käydä Kauneimpien Joululaulujen verkkosivuilla äänestämässä omaa suosikkiaan ja vaikuttaa siihen, mitkä laulut tulevat ensi vuoden vihkoon.
Ensi vuosi onkin juhlavuosi, sillä Kauneimpia Joululauluja lauletaan jo 50. kerran.

Kauneimmat Joululaulut valtakunnallisesti
su 12.12. klo 18 Koko Suomen Kauneimmat Joululaulut Viikin kirkosta Helsingistä Suomen Lähetysseuran YouTube-kanavalla, katsottavissa 6.1. asti.

Kaustisen ja Ullavan seurakunnassa
ke 8.12. klo 18
Salonkylän nuorisoseuralla, Veli-Pekka Harju, Annukka Rannankari
to 9.12. klo 13 Nikulan kylätalolla, Veli-Pekka Harju, Heli Huuki pe 10.12. klo 13 Vintturi-Tastulan kylätalolla, Kai Tikkakoski, Annukka Rannankari
pe 10.12. klo 18 Ullavan Ylikylän nuorisoseurantalolla, Kai koski, Annukka Rannankari
su 12.12. klo 10 Kauneimmat Joululaulut -messu Kaustisen kirkossa
su 12.12. klo 14 Köyhäjoen Mäntymajalla
su 12.12. klo 17 ja klo 19 Kaustisen kirkossa, koronapassi.
su 12.12. klo 17 ja klo 19 Ullavan kirkossa, koronapassi.

Lahjoita Kauneimmat Joululaulut -keräykseen
Anna Suomen Lähetysseuran kautta lahja, joka voi muuttaa 
kehitysmaiden lapsen elämän.
• kauneimmatjoululaulut.fi
• MobilePaylla haluamasi summa numeroon 61408
• tekstiviestillä numeroon 16155 viesti JOULU20 (20 e)
Keräysluvat: RA/2020/1538

 

8.12.2021 12.07