Uutiset

Alla on seurakuntaa koskevia uutisia. Uutisten alla olevasta linkistä pääset Kokkolan seurakuntayhtymän yhteisiin uutisiin. Sieltä löytyvät muun muassa yhteisen kirkkovaltuuston ja yhteisen kirkkoneuvoston päätökset.

Uutislistaukseen

Luonto puhukoon puolestaan

Pyhiinvaellusreitti polveilee Tastulan ja Vintturin kylien alueella

Pyhiinvaellusreitti Tastulan ja Vintturin kylien alueella.

Santiago de Compostela on kaukana ja sen kuuluisat reitit tällä hetkellä saavuttamattomissa. Yhdelle jos toiselle nuo taipaleet ovat myös liian pitkiä taivaltaa. 
Tässä lähempänä meitä, omalla paikkakunnallamme on erimittaisia reittejä käveltäväksi joko yksin tai yhdessä. Jos reitti on vielä outo, sen kiertäminen yhdessä muiden kanssa saattaa aluksi olla hyvä vaihtoehto.

Kaustisen ja Ullavan seurakunnan aikuistyöryhmässä on ideoitu pieniä pyhiinvaelluksia eri kylillä. Ensimmäinen näistä on Tastulan ja Vintturin kylien alueella kulkeva Vitaringin reitti. Kesän mittaan tulossa on myös retket Ullavan Myllykodalle ja Hiitolan laavulle Pajuojalle. 
Vitaringin reitti on kokonaisuudessaan  yli 11 kilometrin pituinen, mutta kuljemme siitä 8 kilometrin lenkin. Lähtö on Vintturi-Tastulan kylätalon pihalta, jonne voit jättää autosi parkkiin. 
Lähdemme kylätalon pihalta liikkeelle sunnuntaina 13.6. klo 14. Vaellus ei ole ohjelmallinen, vaan annetaan keväisen luonnon puhua puolestaan. 

Reitin varrelle on ripoteltu muutamia pieniä yllätyksiä inspiroimaan ajatusten kulkua. Muutoin voit kulkea reitin enemmän tai vähemmän retriitin omaisesti tai porukassa poristen – ihan niin kuin sinusta hyvältä tuntuu. 
Ota omat eväät mukaasi. Pysähdymme matkan varrella vähän tankkaamaan. Makkaranpaistopaikkakin on tiedossa retken lopussa, jos niin haluat. 
Kesän aikana teemme pienen vaelluksen myös Ullavan Myllykodalle sekä Hiitolan laavulle Kaustisen Pajuojalle. Tervetuloa!

Teksti: Outi Pesola, kuva Vitatiimi.

Kirjoittaja on Kaustisen 
ja Ullavan seurakunnan 
vapaaehtoistyöntekijä.
 
Pyhiinvaellus (8 km) 
Vitaringin reitillä su 13.6. Lähtö Vintturi-Tastulan 
kylätalon pihalta klo 14.

9.6.2021 11.53