Uutiset

Alla on seurakuntaa koskevia uutisia. Uutisten alla olevasta linkistä pääset Kokkolan seurakuntayhtymän yhteisiin uutisiin. Sieltä löytyvät muun muassa yhteisen kirkkovaltuuston ja yhteisen kirkkoneuvoston päätökset.

Uutislistaukseen

Lapsia ja aikusia perhemessua viettämässä.

Sallikaa lasten tulla

18.11.2020 11.42

Teksti: Minna Lempiälä

Adventtiaika lähestyy. Se on meidän suomalaisten sydänten juhla, ja perheissä monenmoisten perinteiden aikaa. 
Jouluun on hyvä valmistautua toki lahjoja valmistelemalla, mutta myös sydän tarvitsee valmisteluaikaa. 

Joulun sanoma on lapselle selkeä ja ymmärrettävä – syntyihän Jeesus lapseksi, niin kuin me kaikki! 
Silti kirkkoon tuleminen koetaan usein lasten kanssa hankalana, varsinkin, jos mukana on pieniä perään katsottavia, vielä puhelemattomia, ja samaan aikaan isommat tarvitsisivat huomiota ja virikettä. 
Kuinka siinä itse osaa sitten keskittyä? 
Jeesus kuitenkin kehotti pitämään huolta lasten hengellisestä kasvusta. Hän suorastaan närkästyi niille aikuisille, jotka eivät olisi antaneet lasten tulla hänen luokseen. 
On hyvä opettaa lapsia hiljentymään kirkossa ja kokemaan Jumalan pyhyyttä. Rippikouluopettajana tiedän, että sen, minkä pienenä oppii, sen rippikoulussa taitaa. 
Jos lapsena saa kirkkotilassa vallita tuttuuden tunne, se kantaa läpi koko elämän ja tukee hengellistä hyvinvointia.
 
On myös tärkeää, että leikki- ja kouluikäinen lapsi saa oppia Raamatun kertomuksia omalla lapsenomaisella tavallaan. Siksi seurakunnissa järjestetään perheiden jumalanpalveluksia, kuorotoimintaa, kerhoja ja muuta hengellistä aktiviteettia. 
Kokkolan seurakuntayhtymän keväällä käyttöön otetut, uudistuneet nettisivut tarjoavat mainion kanavan löytää lapsille, perheille ja nuorisolle sopivaa tekemistä. 
Klikkailemalla löytää helposti, mitkä tapahtumat ovat kenellekin suunnattuja. Monet tilaisuuksista sopivat koko perheelle. Lapsen saa aina ottaa mukaan kirkkoon. 

Kaustisen ja Ullavan seurakunnassa järjestetään kuitenkin aika ajoin jumalanpalveluksissa myös kohdistetusti lapsille sopivaa ohjelmaa, Pyhäseikkailua. Eri seurakunnissa tällaiset aktiviteetit kulkevat erilaisille nimikkeillä. 
Olennaista on lapsen oma kokemus pyhyyden rajalla Jeesukseen tutustuen. ”Älkää estäkö heitä”, Jeesus jatkaa otsikon lausetta Markuksen evankeliumin luvussa 10. 

pe 20.11. klo 18 
Tuhlaajapoikamessu
Kaustisen kirkko

su 29.11.  
Koko perheen adventtimessu 
klo 10 Kaustisen kirkossa
klo 13 Ullavan kirkossa

su 13.12. klo 13 
Kolmannen adventin messu
Ullavan kirkko

su 20.12. klo 10
Lasten joulukirkko 
Ullavan kirkko