Uutiset

Alla on seurakuntaa koskevia uutisia. Uutisten alla olevasta linkistä pääset Kokkolan seurakuntayhtymän yhteisiin uutisiin. Sieltä löytyvät muun muassa yhteisen kirkkovaltuuston ja yhteisen kirkkoneuvoston päätökset.

Uutislistaukseen

Piispa Jukka Keskitalo vihkii viisi uutta pappia tulevana sunnuntaina

Teemu Hietala vihitään Kaustisen ja Ullavan seurakunnan määräaikaiseksi seurakuntapastoriksi

Ihmisiä pöydän ympärillä istumassa ja seisomassa.

Marika Dahl (vas.), Jarkko Hannunen, Teemu Hietala, Satu Näätänen ja Sofia Oranen Oulun hiippakunnan tuomiokapitulin istuntosalissa, tuomiokapitulin kollegion edessä. Kuva: Pekka Mustakallio.

Viisi ihmistä seisoo pöydän ääressä käsi Raamatun päällä.
Piispa Jukka Keskitalo vihkii tulevana sunnuntaina, 26. toukokuuta viisi uutta pappia Oulun hiippakuntaan. Yksi vihittävistä on Kaustisen ja Ullavan seurakunnan pappi Teemu Hietala. Hänet vihitään Kaustisen ja Ullavan seurakunnan määräaikaiseksi seurakuntapastoriksi.

Myös Raahen, Taivalkosken, Tornion ja Sodankylän seurakunnat saavat uusia pappeja. 

Sofia Oranen vihitään Raahen seurakunnan vs. seurakuntapastoriksi, Satu Näätänen Taivalkosken seurakunnan seurakuntapastoriksi, Jarkko Hannunen Tornion seurakunnan seurakuntapastoriksi ja Marika Dahl vihitään Sodankylän seurakunnan vs. seurakuntapastoriksi.

Pappisvihkimysmessu vietetään Oulun tuomiokirkossa sunnuntaina kello 10 alkaen. Vihkiminen tapahtuu piispan johtamana, apostolisen perinteen mukaisesti kätten päälle panemisella ja rukouksella. Pappisvihkimysmessu on kaikille avoin tilaisuus.

Piispa Keskitalolle tuleva vihkimys on 14. kerta, kun hän vihkii piispana uusia pappeja.

– Uusien pappien vihkiminen on mieluisimpia tehtäviä piispan virassa. Nyt iloitsen siitä, että voin vihkiä uudet viisi kutsumustietoista teologian maisteria palvelemaan kirkkoamme pappeina, piispa Keskitalo sanoo.

Pappisvihkimykseen Ouluun saapuu työntekijöitä ja luottamushenkilöitä pappeja vastaanottavista seurakunnista. Kaustisen ja Ullavan seurakunnan kirkkoherra Veli-Pekka Harju on yksi seurakuntansa edustajista.

– Tuleva pappimme Teemu Hietala aloitti seurakuntamme nuorisotyössä jo vuoden alussa ja on verkostoitunut nopeasti paikkakunnalla. Hänen vihkimyksensä on meille iso juttu. Olemme kiitollisia ilosta ja välittömyydestä, joita hän on persoonallaan tuonut työyhteisöön. Pappisvihkimyksen myötä mahdollisuudet palvella vain laajenevat. Pappiakin virsi 428 toisaalta muistuttaa: ”Yksin emme työtä tee, toinen toista tarvitsee”, Harju kertoo.

Sofia Oranen on aloittanut Raahen seurakunnan työntekijänä helmikuussa.

– Olen pappisvihkimyksen alla jännittyneissä, kiitollisissa ja odottavissa tunnelmissa. Vaikka seurakuntatyö voi ollakin entuudestaan tuttua, niin jokainen meistä vihittävistä on myös uuden edessä. Olemme saaneet toisiltamme onneksi paljon tukea. Piispan neuvoa mukaillen valmistaudun vihkimykseen leväten ja rukoillen, Oranen kuvailee.

Pappisvihkimystä voi seurata myös striimattuna osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi

20.5.2024 10.49