Uutiset

Alla on seurakuntaa koskevia uutisia. Uutisten alla olevasta linkistä pääset Kokkolan seurakuntayhtymän yhteisiin uutisiin. Sieltä löytyvät muun muassa yhteisen kirkkovaltuuston ja yhteisen kirkkoneuvoston päätökset.

Uutislistaukseen

Hymy herää laatikosta

Hymyilevä poika paketti sylissä.Raija Kattilakoski

Kaustisen ja Ullavan seurakunnassa on muutamana viime vuotena osallistuttu Operaatio Joulun Lapsi -keräykseen yksinkertaisella tavalla – tikkaamalla lasten villasukkia. 
Yksi seurakunnan sukkakeräyskohteista on Patmos Lähetyssäätiön lähettämät joululahjapaketit Suomesta Euroopan köyhimmille lapsille. 
Toiminta alkoi vuonna 1990, jolloin kenkälaatikoihin pakattuja joululahjoja vietiin Romanian orvoille, missä paikallinen pastori ja vapaaehtoiset jakoivat lahjat lapsille.  
Vuosien mittaan joululahjojen jakamisesta on muodostunut Operaatio Joulun Lapsi -tempaus, jossa samalla kutsutaan lapsia seurakunnan yhteyteen. 
Kaustisella päätettiin erään seurakuntalaisen ehdotuksesta syksyllä 2020 osallistua Patmos-säätiön organisoimaan operaatioon neulomalla joululahjakeräykseen villasukkia. 
 
Sinäkin voit osallistua  –yksin, perheenä tai kavereiden kesken. Osallistua voi myös kokoamalla  lahjapaketteja, joihin voi pakata lelun, koulu- ja hygieniatarvikkeita tai vaatteen.
Ohjeita lahjapakettien tekoon löytyy Patmos-säätiön nettisivuilta, patmos.fi/joulunlapsi. 
Vaihtoehtoisesti voit osallistua säätiön keräykseen tikkaamalla villasukkia, joita voi toimittaa Kaustisen seurakuntakeskuksen virastoon tai antaa työntekijöille 17. marraskuuta mennessä. 
Seurakunnassa villasukat pakataan ja viedään paikalliseen HalpaHalliin, mistä ne kuljetetaan edelleen Helsinkiin. Patmos-säätiöllä sukat jaetaan lahjapaketteihin. 
Tänä vuonna paketit lähtevät Ukrainaan, Romaniaan ja Moldovaan jouluksi – tai mahdollisimman pian joulun jälkeen.
Erityisesti toivotaan villasukkia, joiden pohjan pituus on vähintään 15 cm, eli 15–25 cm. Pieniä sukkia Patmokselle tulee jo riittävästi.

Viimevuotiseen tapaan Kaustisen seurakuntakeskuksessa ja Ullavan seurakuntakodilla pidetään joulumyyjäiset, jonne myös vastaanotetaan villasukkia sekä muita käsitöitä myyntiin. 
Joulumyyjäisten tuotto käytetään seurakunnan diakonia- ja lähetystyön hyväksi. Tuo myyjäisiä varten tikkaamasi työt seurakuntakeskukseen marraskuun loppuun mennessä.

Joulumyyjäisten sukat voivat olla monenlaisia; yksiväriset tai moniväriset, sileät tai pitsiset, kuvio- tai kirjoneuleiset, ohuet tai paksut, lyhyt- tai pitkävartiset ja kantapää joko perinteinen, vahvistettu, ranskalainen tai tiimalasi, niin pienille kuin isoillekin jaloille. 
Operaatio Joulun Lapsi -lahjoihin yksinkertaiset perussukat sopivat parhaiten.

12.10.2023 08.35