Uutiset

Alla on seurakuntaa koskevia uutisia. Uutisten alla olevasta linkistä pääset Kokkolan seurakuntayhtymän yhteisiin uutisiin. Sieltä löytyvät muun muassa yhteisen kirkkovaltuuston ja yhteisen kirkkoneuvoston päätökset.

Uutislistaukseen

Piispan paneelissa pohditaan lasten ja nuorten pahoinvointia

Koululaisia leikkii koulun pihalla.

Kuva: Kirkon kuvapankki /Aarne Ormio

Oulun hiippakunnan piispan Jukka Keskitalon koolle kutsumassa paneelikeskustelussa Kuinka lapset ja nuoret voivat Oulun seudulla? puhutaan lasten ja nuorten pahoinvoinnista Oulun seudulla sekä heidän tekemästään ja kokemastaan väkivallasta. Tilaisuus järjestetään Oulussa, Sofia-seurakuntakeskuksen isossa seurakuntasalissa tiistaina 29.8. kello 18. Tilaisuus on seurattavissa striimattuna Oulun hiippakunnan YouTube-kanavalla

Niin Oulun seudulta kuin koko Suomesta on kuulunut viime vuosina hälyttäviä uutisia lasten ja nuorten pahoinvoinnin kasvusta. Millä keinoilla lasten ja nuorten hyvinvoinnin kriisiin täytyy puuttua? Mistä löytyvät oikeat toimet? Näistä teemoista piispan kanssa keskustelevat Oulun kaupunginjohtaja Seppo Määttä, rikosylikomisario Janne Koskela, nuorisotyönohjaaja Mono Kuoppala sekä ylioppilas Ilona Piekkola.  

– Monen muun oululaisen tavoin minäkin olen pannut merkille, että lapset ja nuoret kärsivät Oulun seudulla aiempaa enemmän mielenterveyden, sosiaalisen elämän ja oppimisen haasteista. Haasteet purkautuvat myös väkivaltana lasten ja nuorten elämässä. Kehitys on valitettavasti maanlaajuista, mutta Oulun seudulla sillä on myös omat erityispiirteensä, piispa Keskitalo toteaa. 

– Haluan panelistien kanssa pohtia ihan konkreettisia keinoja, kuinka voisimme auttaa lapsiamme ja nuoriamme. Lasten ja nuorten vaikeuksiin täytyy puuttua nyt. 

Tämän vuoden Yhteisvastuukeräys, jota piispa Keskitalo johtaa, on keskittynyt nimenomaan lasten ja nuorten tekemään ja kokemaan väkivaltaan. Suomessa keräyksen kumppanina on Aseman Lapset ry. 

Keskustelutilaisuus on osa piispa Jukka Keskitalon järjestämää Kartalla-arvofoorumin keskustelusarjaa.  

23.8.2023 15.09