Uutiset

Alla on seurakuntaa koskevia uutisia. Uutisten alla olevasta linkistä pääset Kokkolan seurakuntayhtymän yhteisiin uutisiin. Sieltä löytyvät muun muassa yhteisen kirkkovaltuuston ja yhteisen kirkkoneuvoston päätökset.

Uutislistaukseen

Seinäjoen herättäjäjuhlien 2023 ohjelma on julkaistu

Teemoina toivo ja turvallisuus

Herättäjäjuhlien mainos.

Seinäjoen herättäjäjuhlien 14.–16.7.2023 ohjelma on julkaistu. Ohjelmatoimikunnan puheenjohtaja Artturi Kivineva kertoo juhlien ”Anna toivo huomiseen” -teeman näkyvän niin juhlien tapahtumien nimissä kuin sisällöissäkin.

– Uskon monen juhlien puhujista lähestyvän toivon teemaa myös ajankohtaisesta turvallisuuden näkökulmasta. Odotan muun muassa suurlähettiläs Mikko Hautalan ja Suojelupoliisin päällikön Antti Pelttarin päätösseurapuheita.

Ohjelmassa on myös tämän tematiikan ympärille rakentuva Toivo ja turvallisuus -seminaari, joka järjestetään perjantaina 14. heinäkuuta kello 16 Apila-kirjastossa.

– Seminaarissa käsitellään nykyistä kulttuuriamme, toivon merkitystä ja toivon aiheita sekä muuttunutta maailmanpoliittista turvallisuustilannetta. Seminaarissa alustajina ja panelisteina toimivat professori, emerita Liisa Keltikangas-Järvinen, kansanedustaja, TtT Paula Risikko ja kaupunginjohtaja, FT Jussi Niinistö.

Päiväseurat lauantaina 15. heinäkuuta kello 13 tallennetaan ja radioidaan. Tallenne on kuultavissa Yle Radio 1:ssä viikko juhlien jälkeen ja Yle Areenassa jälkikäteen.

– Juhlapuheen pitää Herättäjä-Yhdistyksen puheenjohtaja, rovasti Tapani Rantala. Lisäksi kuullaan arkkipiispa Tapio Luomaa, näyttelijä-laulaja Antti LJ Pääkköstä ja kouluttaja Johanna Hirstoa.

Runsas oheisohjelmisto

Perinteisten ulkona pidettävien seurojen lisäksi herättäjäjuhlilla on runsaasti oheisohjelmaa. Esimerkiksi perjantaina 14. heinäkuuta kello 20 Lakeuden Ristissä kajahtaa Lakeus-kvartetin ja Etelä-Pohjanmaan alueen herännäiskuorojen yhteiskonsertti ”Herra kiitett’ olkoon”, kertoo juhlien pääsihteeri Anna Saaristo.

– Mukana ovat Untamalan kuoro, Karhunmäen seudun sekakuoro, Seinäjoen HY-kuoro ja Lapuan kristillisen opiston kuoro.

Lauantaina on Seinäjoen kaupungintalon valtuustosalissa klo 17 kirjailijapaneeli ”Epätäydellisiä sointuja ihmisyydestä”. Mukana ovat seinäjokelaislähtöiset kirjailijat Susanna Laine ja Terhi Ketola-Huttunen, haastattelijana toimittaja Heli Karhumäki. Musiikista vastaa musiikkiterapeutti, KM Satu Hakanen.

Tavoitteena 25 000 kävijää

Herättäjäjuhlien pääsihteeri Anna Saaristo kertoo, että Seinäjoelle odotetaan noin 25 000 kävijää.

– Uskon tavoitteen täyttyvän täällä herännäisyyden niin sanotulla ydinalueella. Lisäksi Seinäjoelle,

Etelä-Pohjanmaan keskukseen, on erinomaiset kulkuyhteydet niin rauta- kuin maanteitse. Samoin juhla-alue Kirkkopuistossa, keskellä kaupunkia, Lakeuden Ristin juurella, on helposti saavutettava.

Herättäjäjuhlien ohjelma on luettavissa verkossa osoitteessa www.herattajajuhlat.fi, painettu juhlaopas ilmestyy huhtikuussa.

– Oppaan painosmäärä 10 500 kappaletta on poikkeuksellisen suuri siksi, sillä se lähetetään sekä Henki-lehden tilaajille että Herättäjä-Yhdistyksen jäsenille postitse kevään aikana.

Nykyisen Seinäjoen seurakunnan alueella on järjestetty herättäjäjuhlat useammin kuin missään muualla. Kesällä 2023 kokoonnutaan herättäjäjuhlille Seinäjoelle jo 17. kerran. Kanta-Seinäjoella juhlia on vietetty viisi kertaa, Ylistarossa kuudesti sekä Nurmossa viisi kertaa.

– Tässä yhteydessä on hyvä vielä muistuttaa, että juhlat ovat nyt kolme viikkoa juhannuksesta, ei kaksi viikkoa juhannuksen jälkeen, kuten normaalisti.

 

Lyhyesti

Herännäisyys on yksi Suomen evankelis-luterilaisen kirkon sisäisistä herätysliikkeistä. Siinä korostetaan ihmisen pienuutta Jumalan edessä ja tasavertaisuutta toisen ihmisen rinnalla. Armo kuuluu kaikille. Tunnusomaista herännäisyydelle ovat seurat, eli lyhyistä puheista ja säestyksettä veisattavista Siionin virsistä muotoutuvat hengelliset tilaisuudet. Liikkeen palvelujärjestönä toimii Herättäjä-Yhdistys, jonka päätoimipaikka on Lapualla. www.h-y.fi 

Herättäjäjuhlat ovat toiseksi suurimmat hengelliset kesäjuhlat Suomessa. Ne järjestetään aina paljaan taivaan alla ja pääasiassa talkoovoimin. Juhlien ohjelmassa on seuroja, veisuita, konsertteja ja muita tapahtumia. www.herattajajuhlat.fi

Seuraavat herättäjäjuhlat on tarkoitus Seinäjoen jälkeen pitää 2024 Vaasassa, 2025 Salossa, 2026 Ylivieskassa ja 2027 Iisalmessa.

Herättäjäjuhlien 2023 ohjelma verkossa: www.herattajajuhlat.fi/ohjelma2023

Lisätietoa medialle ja akkreditoituminen: www.herattajajuhlat.fi/media2023

31.3.2023 10.35