Uutiset

Alla on seurakuntaa koskevia uutisia. Uutisten alla olevasta linkistä pääset Kokkolan seurakuntayhtymän yhteisiin uutisiin. Sieltä löytyvät muun muassa yhteisen kirkkovaltuuston ja yhteisen kirkkoneuvoston päätökset.

Uutislistaukseen

Vaiti hiljaisuuden polulla

Kävelytie syksyisen metsän läpi.Idea Hiljaisuuden polusta ehti muhia useita vuosia, ennen kuin kolme naista toteutti sen Kaustisen seurakunnassa. 
Ajatus syttyi Oulussa, missä Hiljaisuuden polku oli koskettanut kulkijaa voimakkaasti. Polku antoi lohtua ja rauhaa, ja ajatus toteuttaa vastaavaa Kaustisella syttyi silloin.
Nyt Kaustisen Hiljaisuuden polku on valmis. Se alkaa kirkosta ja päättyy Kaustisen seurakuntakeskukseen. 

Polun varrella on seitsemän pysäkkiä eli alttaria,  joille on aseteltu kauniisti ikoneita, krusifikseja ja kynttilöitä sekä lohdutuksen sanoja, Raamatun lauseita ja pieniä uskoon ja Raamatun sanomaan liittyviä tehtäviä. Tehtävien tarkoitus on herättää ihmisessä ajatuksia omasta elämästä. 
Jokaisella on paljon asioita, joista saa olla todella kiitollinen, mutta myös asioita, jotka painavat mieltä ja aiheuttavat murhetta. 

Polkua kulkiessa voi miettiä omia solmujaan ja saada voimaa pysäkeillä olevista tehtävistä ja lohduttavista, Raamatusta poimituista lupauksista. 
Tehtävien vastaukset eivät tule muiden tietoon. Ne ovat vain jokaisen kulkijan omassa muistissa. 
Polkua kuljetaan yksin. Puhuminen on kielletty, jotta jokainen saa keskittyä täysin vain omiin ajatuksiinsa.
Hiljaisuuden polku -tapahtuma päättyy seurakuntakeskuksen saliin, jossa jokainen voi sytyttää kynttilän ja saa muistoksi raamatunlauseen. 

Hiljaisuuden polku 
lähtee Kaustisen kirkosta 
su  30.10.  klo 18.

28.10.2022 10.09