Uutiset

Alla on seurakuntaa koskevia uutisia. Uutisten alla olevasta linkistä pääset Kokkolan seurakuntayhtymän yhteisiin uutisiin. Sieltä löytyvät muun muassa yhteisen kirkkovaltuuston ja yhteisen kirkkoneuvoston päätökset.

Uutislistaukseen

Suun ja sielun ravintoa Ullavan kuvataiteen ja musiikin viikolla

Minna Ventilä

Perinteiseen tapaan Ullavan seurakuntakodilla paistuu maukkaat vohvelit Ullavan kuvataiteen ja musiikin viikolla.
Vohvelikahvila on avoinna seurakuntakodilla maanantaista perjantaihin klo 11-14. Kahvilan tuotolla tuetaan lähetys- ja diakoniatyötä. 

Tänä kesänä tiloissa on myös nähtävänä useampi mielenkiintoinen näyttely. Kahden ullavalaisen taiteilijan Anne Salon ja Kreeta Juhaninmäen töitä voi ihastella samalla kun pistäytyy maukkaille vohvelikahveille.
Annen käsialaa ovat kauniit ikonit, ja Kreetan akryylimaalausten aiheina ovat luonto ja eläimet. 
Esillä on myös seurakunnan vapaaehtoisten tikkaajien lohtuhuiveista koottu näyttely.  Seurakunnasta muistetaan leskeksi jäänyttä joko lohtuhuivilla tai lämpimillä villasukilla. Nyt käsitöitä voi tulla ihastelemaan näyttelyyn. 
Esillä on myös Japani-aiheinen kuvanäyttely, jonka kuvat on taltioinut nimikkolähetti Mirjam Harju työskennellessään Japanissa. 

Näyttelyiden avajaisia vietetään juhannussunnuntaina 26.6. klo 18 seurakuntakodilla kahvitarjoilun kera.  
Kuvataitteen ja musiikin viikon avajaisjumalanpalvelus on samana iltana klo 19 Ullavan kirkossa. Jumalanpalveluksessa saarnaa kirkkoherra Veli-Pekka Harju ja musiikissa palvelee kanttori Annukka Rannankari, Kirsi Koivisto ja Koriat. 

Yksi suuri taideteos on Ullavan kirkko. Kirkon ovet ovat auki joka päivä maanantaista perjantaihin klo 11–14, jolloin voi tulla hiljentymään ja katselemaan kaunista kirkkoa.

Keskiviikkona 29.6. vietetään kesäillan tunnelmassa hartautta Ullavan Myllykodalla iltaseitsemältä. Tervetuloa nauttimaan kesäisestä viikosta seurakunnan tapahtumien pariin!

Ullavan kuvataiteen ja  musiikin viikko 26.6.-1.7.

Ikoni.
Taiteilija Anne Salon Hellyyden Jumalanäidin ikoni on yksi Ullavan seurakuntakodilla Ullavan kuvataiteen ja musiikin viikolla esillä olevista ikoneista. Taiteeen ihastelun lomassa seurakuntakodilla voi istahtaa myös nauttimaan maukkaista vohveleista. 

17.6.2022 08.26