Jumalalla on suunnitelma meitä jokaista varten. Johannes Kastaja kuului...

Viikon sanaan

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Sydämen projekti - poikakoti

15.8.2014

Papin loistava idea

Auto kääntyy kaupungin vilkkailta kaduilta syrjäisemmälle sivutielle. Kuoppainen ja loskainen tie vie mäkeä ylös. Molemmin puolen katua on autoja parkissa, ja kuoppia väestellessä kuskin täytyy olla tarkkana, ettei pimeässä kolhi niitä. Tien varressa on vieri vieressä taloja, joiden valot ovat auton valojen lisäksi ainoat tällä tiellä. Kello on jo noin yhdeksän illalla, mutta silti olemme menossa kyläilemään. Koulukodille.

Viestinnän vinkkeli - Äidinkieli tulee kohti

3.7.2014
| Aune-Inkeri Björkström

Mikään ei ole niin vanha kuin eilisen Hesari. Sanonta tuli mieleeni, kun olen heinäkuun hiljaisina päivinä selannut työpöydälle kertyneitä vanhoja sanomalehtiä, tosin lähinnä paikallisia. Silmien ohitse on vilahdellut kauppojen tarjouksia, työpaikkailmoituksia, mainoksia, urheiluselostuksia - kaikki vanhentuneita.

Sydämen projekti - koteja

13.6.2014

Kuin kotona

Kun laskeuduimme Iasin kaupunkiin, oli ystäväni erään ystävänsä kanssa meitä vastassa. Tuli mieleeni, että maassa varmaan oli tärkeää olla vastaanottokomitea paikalla ja se tuntui todella mukavalta.

Sydämen projekti - Romania-projektin synty

16.5.2014

Rakkaus Romaniaan

Katsellessani nyt kuvia Romanian matkalta ja nähdessäni tuttuja hymyileviä kasvoja omillekin kasvoilleni nousee hymy. Samassa muistan romanialaisen ystäväni sedän yritykset kommunikoida romaniaksi kanssamme, kun ainoat osaamansa sanat englanniksi olivat "I love you, I love you!" Silläkin pärjättiin. Eikä hänen eikä kenenkään muunkaan olisi siellä edes tarvinnut osata sanoa noita sanoja meille ymmärrettävällä kielellä. Rakkaus meitä kohtaan paistoi jokaisesta hetkestä.

Psalmkväll

9.4.2014
| Kristina Klingenberg

Till söndagens psalmafton i Gamlakarleby stadskyrka har jag fått välja psalmer. Det blir några axplock psalm-minnen ur mitt snart 60- åriga liv. Eftersom tanken är att vi ska sjunga psalmer så blir det ganska begränsat det jag hinner berätta om de psalmer jag valt.

Minä näen sinut - En unohda

27.2.2014
| Aila Viiperi

Kokkolassa vietetystä valtakunnallisesta kehitysvammaisten kirkkopyhästä on kulunut viisi kuukautta.  Aika on tarjonnut mahdollisuuden tarkastella juhlan merkitystä. Sama ilo sekä yhdessä tekemisen ja yhteenkuuluvuuden tunne, mikä vallitsi juhlapäivänä, jatkuu. Usein tavatessa muistelemme syyskuiseen päivään.

Yhteisvastuu 2015: Hyvä elämä - hyvä kuolema

12.2.2014
| Camilla Honkala

Kaarlelan seurakuntakodille on kokoontunut runsas osanottajajoukko. Anders-sali on viimeistä tuolia myöten täynnä, lisätuoleja haetaan. Järjestäjillä on hyvä mieli, kun ihmiset noudattavat kutsua.

Kommentoi | Yksi kommentti Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Yhteisvastuu 2014: Guatemala - monien puiden maa

4.2.2014
| Camilla Honkala

Väli-Amerikassa Atlantin ja Tyynenmeren välissä sijaitsee Guatemala. Maan nimi tarkoittaa monien puiden maata. Suomalaisessa sielunmaisemassa voin tuntea yhteyttä tuohon kaukaiseen kansaan, kun tiedän, että sielläkin eletään metsien keskellä.
Miksi olisin  kiinnostunut yhtäkkiä maasta, jossa en ole vieraillut?

Viestinnän vinkkeli - Siunattu kirkkovuosi

28.11.2013
| Aune-Inkeri Björkström

Taas on yksi vuosi vierähtänyt. Kirkkovuosi nimittäin.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Viestinnän vinkkeli - Mitä jälkeemme jää?

2.11.2013
| Aune-Inkeri Björkström

Pysähdyn usein lehtiä lukiessani kuolinuutisten kohdalle. Jos vainajan syntymävuosi on sama kuin omani tai tunsin hänet ainakin nimeltä, kuolema säpsähdyttää ja järkyttää - se tulee paljon lähemmäksi kuin jonkun tuntemattoman poismeno.