Kaustisen ja Ullavan seurakunnan logon tarina

Kaustisen ja Ullavan seurakunnan logo

Kokkolan seurakuntayhtymän ja sen seurakuntien visuaalinen ilme uudistettiin keväällä 2010. Visuaalisen ilmeen luominen aloitettiin järjestämällä kesällä 2009 kutsukilpailu logojen suunnittelusta. Kilpailun voitti Johannes Kuutsa Viestintätoimisto St. Hurmos Oy. Hän on suunnittellut logosarjan ja visuaalisen ilmeen.

Seurakuntayhtymän ja jäsenseurakuntien logoissa on yhdistävänä elementtinä logon reunan muodostava kompassi. Kompassin ilmansuunnat muodostavat modernia esitystapaa käyttäen kristinuskon tärkeimmän symbolin, ristin. Kompassin symboliikka viittaa myös siihen, että usko on ihmisen oma sisäinen navigointiväline, joka ohjaa oikeaan suuntaan elämän eri tilanteissa. Englannin kielessä kompassi (compass) myös muistuttaa sanana seurakunnan ehkä tärkeimmästä arvosta eli lähimmäisen rakkaudesta ja myötätunnosta (compassion).

Tärkeimpänä risti

Kaustisen ja Ullavan seurakunnan logon keskellä on naularisti, joka on seudulla perinteisesti symboloinut kirkon rakentamista. Logossa siniset kaaret kohtaavat ristin eli rakennetun kirkon luona: kaksi aluetta yhdistyy yhteiseksi seurakunnaksi. Sinisissä kaarissa voidaan myös nähdä suojelusenkelin siiven muodot.