Hallinto

Hallinto

Kaustisen seurakunta ja Ullavan seurakunta yhdistyivät, kun Ullavan seurakunta liitettiin Kaustisen seurakuntaan vuoden 2006 alusta. Nimeksi tuli Kaustisen ja Ullavan seurakunta.

Vuoden 2009 alusta Kaustisen ja Ullavan seurakunta on kuulunut  Kokkolan seurakuntayhtymään. Seurakuntayhtymään kuuluu kuusi seurakuntaa:

  • Kokkolan suomalainen seurakunta
  • Karleby svenska församling (Kokkolan ruotsalainen seurakunta)
  • Kaustisen ja Ullavan seurakunta
  • Kälviän seurakunta
  • Lohtajan seurakunta
  • Halsuan seurakunta

Toimiva seurakuntaelämä edellyttää hyvää suunnittelua. Luottamushenkilöt seurakuntaneuvostoon ja yhteiseen kirkkovaltuustoon valitaan seurakuntavaaleilla joka neljäs vuosi. Marraskuussa 2018 valittujen uusien luottamushenkilöiden toimikausi on 2019-22. Seuraavat seurakuntavaalit pidetään syksyllä 2022. 

Kokkolan seurakuntayhtymän seurakunnat ovat toiminnallisesti itsenäisiä ja hoitavat hengellisen työn. Seurakunnan toiminnasta päättää itsenäisesti vaaleilla valittu seurakuntaneuvosto, jonka puheenjohtajana toimii seurakunnan kirkkoherra.

Seurakuntayhtymä hoitaa seurakuntien talouden sekä kiinteistö- ja hautaustoimet. Seurakuntayhtymän seurakunnilla on yhteinen ylin hallinto, yhteinen kirkkovaltuusto, jonne jäsenet valitaan vaaleilla. Valtuuston apuna toimii sen nimeämä yhteinen kirkkoneuvosto, joka valmistelee asioita valtuustolle. Ylintä päätösvaltaa yhtymässä käyttää yhteinen kirkkovaltuusto. Tästä klikkaamalla näet yhteisen kirkkovaltuuston ja -neuvoston kokoonpanon ja pöytäkirjat.

Yhtymän hallinto-organisaatio
Jäsentietoja