Vuoden festariseurakunta -titteli Kokkolaan

Julkaistu: 18.11.2019

35-vuotisjuhlavuottaan viettävillä Maata Näkyvissä -festareilla Turussa on valittu vuoden festariseurakunnaksi Kokkolan suomalainen seurakunta. Maata Näkyvissä -festarit on Pohjoismaiden suurin kristillinen nuorten tapahtuma.

- Perusteita oli muun muassa se, että seurakunta on pitkään ollut mukana festareilla. Kokkolasta on oltu aktiivisesti isolla porukalla mukana jo 1990-luvulta lähtien. Festarit on selkeästi jääneet pysyväksi osaksi seurakunnan nuorten vuositoimintaa, mikä on upea juttu, kommentoi Maata Näkyvissä -festareiden projektipäällikkö Maaria Toskala.

- Iloitsin yhdessä nuorisotiimin ja nuorten kanssa tunnustuksesta, jonka saimme vastaanottaa lauantain päiväkonsertissa. Olen seurakuntamme nuorista ylpeä. Tunnustusta oli vastaanottamassa päälavalla viisi seurakuntamme elämässä mukana olevaa nuorta, kertoo nuorisopastori Tatu Koutonen.

- Muutenkin päälavalla nähtiin Kokkolasta lähtöisin olevia nuoria aikuisia. Lauantain päiväkonsertissa esiintyi Maksetut Viulut, jolla on kytköksiä Kokkolaan. Pääkonsertissa esiintyi NNS, jonka toinen laulusolisti Jesse de Jong on Kokkolassa vaikuttanut futaaja. NNS tulee esiintymään Kokkola-gospelissa maaliskuun 14. päivä.

Lauantain Open stagelta valittiin myös Muskettisoturit esiintymään päätöskonserttiin. Uusi rap-trio (Kusti Komulainen, Juuso Pylkkänen ja Valtteri Pöntiskoski) esitti oman kappaleensa Oisko hetki aikaa puhua Jeesuksesta.

Kokkolan suomalaisen seurakunnan nuoret Maata Näkyvissä -festarimatkalla.

Muskettisoturit Maata Näkyvissä -festareiden päälavalla.

Kuva: Minna Penkkimäki