Kirkolliset kesäjuhlat kokoavat yhteen

Julkaistu: 27.05.2019

Armossa avarassa - Herättäjäjuhlien logoNoin 140.000 suomalaista suuntaa tänäkin kesänä kirkollisille kesäjuhlille kuulemaan sanaa ja tapaamaan tuttuja. Juhlia riittää lähes jokaiselle kesän viikonlopulle. Monia kesäjuhlia voi seurata myös kotisohvalta juhlaradion tai internetin kautta.

Juhlasesonki ulottuu toukokuulta elokuulle. Sen avasi 25.–26.5. Medialähetyspäivät Vantaalla.

Evankelisia kesäjuhlia vietetään 7.–9.6. Tampereella. Elämän aarteita on Evankelinen lähetysyhdistys – ELY ry:n kesäjuhlien motto. Runsas ohjelma tarjoaa sananjulistusta, raamattutunteja, musiikkia, sekä mahdollisuuksia hiljentymiseen ja mietiskelyyn. Lauantai-iltana tuomasmessu Aleksanterin kirkossa, saarnaajana piispa emeritus Eero Huovinen. Sunnuntain juhlamessussa Kalevan kirkossa saarnaa Tampereen piispa Matti Repo.

Seuraavana viikonloppuna 14.–16.6. on vuorossa Lähetyksen kesäpäivät Hyvinkäällä. Kesäpäivien teemana on Hyvin tehty. Päivien aikana voit mm. tavata lähetystyöntekijöitä eri puolelta maailmaa, kuunnella raamattutunteja ja osallistua messuihin.

Samana viikonloppuna on Sanan Suvipäivät Vivamossa. Lohjan Vivamon kaunis niitty kutsuu Sanan Suvipäivävieraita teemalla Käsissäsi. Perjantai-iltana on Vivamo rukoilee -ilta, jossa voi rukoilla monella eri tavalla. Lauantaina Raamattuteltassa opetetaan Jeesuksen vertauksia. Opettamassa on mm. piispa Kaisamari Hintikka.

Sleyn valtakunnallista Evankeliumijuhlaa vietetään 28.6.–30.6. Porissa teemalla Valo voittaa. Juhlakentän ohjelma koostuu pääosin seurapuheista, raamattuopetuksista, Siionin kanteleen (evankelisen liikkeen laulukirja) yhteislauluista ja musiikkiesityksistä. Lisäksi ohjelmassa on konsertteja ja messuja.

Suviseurat on vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotinen kesäjuhla. Tänä vuonna kokoonnuttaa Muhokselle 28.6.–1.7. teemalla Herra siunatkoon sinua.

Heinäkuun aloittavat 5.–7.7. Kansanlähetyspäivät Ryttylässä ja Herättäjäjuhlat Nivalassa.
Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kesäjuhlan teemana on Raamattu rakkaaksi. Ohjelmassa on tänä vuonna runsaasti raamattuopetusta. Sen lisäksi mm. kuullaan terveisiä lähetyskentiltä.
Herättäjäjuhlat on körttiläisyyden suurin vuosittainen tapahtuma. Teemana on tänä vuonna Armossa avarassa. Luvassa mm. veisuuta ja seuroja.

Juhlakautta jatkaa 12.–14.7. Lähetysyhdistys Rauhan Sanan Suvijuhlat Ähtävällä ja 19.–21.7. Rukoilevaisten kesäseurat Eurajoella teemalla Nouse, ole kirkas!.

Kansan Raamattuseuran Kirkastusjuhlat on vuorossa 26.–28.7. Heinävedellä. Ohjelmassa on raamattutunteja, keskusteluja, taidetta ja musiikkia. Mukana on mm. piispa Jari Jolkkonen.

Samana viikonloppuna kokoontuu Uusheräyksen Kesäseurat Kangasalalla teemalla Korkeimman suojassa. Piispa Matti Repo tervehtii seuravieraita sunnuntain Lähetysjuhlassa. Lisäksi ohjelmassa on mm. Pekka Simojoen isännöimä Majatalo-ilta, Kesäilta Kangasalla -seurat sekä raamattutunteja ja perinteisiä seuroja.

Elokuu alkaa Hengen uudistuksen KesäSpirit-kesäjuhlalla Lempäälän Ideaparkissa 2.–4.8. Ohjelmassa on mm. syventävää opetusta hengellisestä kasvusta ja yhteisön rakentamisesta.

Merimieskirkon kesäjuhla järjestetään tänä vuonna Kajaanissa 10.–11.8. Juhlajumalanpalveluksessa saarnaa piispa Jari Jolkkonen.

Suomen Raamattuopiston vuotuinen pääjuhla, Hengelliset syventymispäivät, pidetään elokuun viimeisenä viikonloppuna 22.-25.8. Päivien teema on Raamattu keskelle elämää. Ohjelmassa mm. raamattuopetusta, seminaareja ja musiikkia.