Netissä voi liittyä kirkkoon ja tutkia avioliiton esteet

Julkaistu: 15.01.2019

Liity kirkkoon -verkkopalvelun kautta voit liittyä kirkkoon tietoturvallisesti. Jos kirjaudut palveluun pankkitunnuksilla, valta- osa tarvittavista tiedoista saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä.
Jos sinulla ei ole mahdollisuutta tunnistautumiseen pankkitunnuksien avulla, voit lähettää palvelun kautta seurakuntaan yhteydenottopyynnön, jonka avulla kirkkoon liittyminen voidaan laittaa vireille. Henkilötietosi välittyvät kotikuntasi  seurakuntaan. Jäsenyytesi on voimassa vasta kun seurakunta on vahvistanut asian.
Kirkkoon voi liittyä myös perinteiseeen tapaan asioimalla seurakunnan kirkkoherranvirastossa. Voit myös tulostaa ja täyttää verkkolomakkeen ja toimittaa sen oman kotikuntasi seurakuntaan.

Palvelu löytyy osoitteesta
liitykirkkoon.fi

Avioliiton esteiden tutkinnan voi tehdä verkossa. Avioliiton esteet on tutkittava ennen vihkimistä. Sillä varmistetaan, että avioliitto on lain mukaan sallittu ja pari voi mennä naimisiin.
Esteiden tutkinnan voi hoitaa asioimalla kotiseurakunnassa tai lähettämällä pyynnön esteiden tutkinnasta postitse.
Kirkon asiointipalvelun kautta voi hoitaa avioliiton esteiden tutkinnan myös sähköisesti.
Palvelu on käytettävissä verkossa joka päivä vuorokauden ympäri. Käyttäjä voi tunnistautua palvelussa pankkitunnuksilla, jolloin valtaosa tarvittavista liittyjän tiedosta saadaan suoraan väestötietojärjestelmästä.

Palvel löytyy osoitteesta
esteidentutkinta.fi