Pyhäseikkailu kutsuu lapset Pyhän äärelle Kaustisella ja Ullavassa

Julkaistu: 10.01.2019

Tänä keväänä raivataan Kaustisen ja Ullavan seurakunnan jumalanpalveluksiin tilaa lapsenmielisyydelle.

Noin kerran kuussa pidettävissä Pyhäseikkailu-jumalanpalveluksissa on saarnan aikana kaikenikäisille lapsille hartaus ja tekemistä. Toiminta järjestetään erillisessä tilassa kirkon seinien sisällä.
Vaihtoehtoisesti jumalanpalveluksen saarna toteutetaan siten, että sitä on koko perheen helppo seurata.

Pyhäseikkailu toteutetaan siis jumalanpalveluksen lomassa, ei sen lisäksi tai siitä erillään. Lapset tulevat perheen kanssa kirkkoon, ja heidät kutsutaan messun alkupuolella omaan ohjelmaan.
Ohjelma kestää enintään kolehtiin saakka. Ehtoolliselle lapsi saa osallistua oman perheen mukana.

Seikkailuun ei tarvitse ilmoittautua eikä siinä ole ikärajoja – kaikki lapset saavat tulla!

Pyhäseikkailujen tarkoitus on tuoda lapsi Pyhän äärelle. Seurakunnan työntekijät haluavatkin rohkaista lasten
vanhempia, huoltajia ja kummeja tuomaan rauhallisella mielellä lapset jumalanpalvelukseen mahdollisimman usein.

Joka pyhä ei ole Pyhäseikkailua, mutta ihan jokaisena pyhänä ovat kaikenikäiset tervetulleita kirkkoon.

Kirkoissa on nyt myös lapsille joitakin leluja ja kirjoja, piirustustarvikkeita ja muuta, joilla aikaa saa paremmin kulumaan. Puuhailla ja leikkiä voi penkissä tai erillisessä, lapsille varatussa pöydässä.

Pyhäseikkailujen ajat löytyvät seurakunnan viikkoilmoituksista ja seurakunnan nettisivuilta tapahtumakalenterista.

Kuva:Sanna Krook/Kirkon kuvapankkiTeksti: Minna Varila

Pyhäseikkailu kaikille lapsille
su 13.1.
• klo 10 Kaustisen kirkossa