Joulun odotusta konsertissa ja yhteislauluillassa Rahkosessa

Julkaistu: 21.11.2018

Marraskuun pimeyden keskellä on ihana aloittaa joulun odotus yhdessä tunnelmoiden joulumusiikin merkeissä.

Ensi sunnuntaina Rahkosen monitoimitalolla kuullaan tuttuja joululauluja, kuten Jean Sibeliuksen viisi joululaulua.
Hiukan tuntemattomampia joululauluja edustaa Wilho Siukosen säveltämä Joulun odotuksessa, jonka tekstissä lapset katselevat malttamattomina ikkunasta ulos pimeyteen joulua odottaen. Laulu kietoo yhteen koko konsertin tunnelmat.
Välillä käydään seimen äärellä kehtolaulun sävelmillä, joista tutuin lienee Palmgrenin Ja neitsyt pikkupoijuttansa.

Konsertissa kuullaan myös kamarimusiikkia, kun laulun ja pianon säveliin lisätään huilu. Sello, laulu ja piano soivat yhdessä Brahmsin kahdessa kehtolaulussa.

Konsertissa esiintyvät sopraano Kirsi Koivisto, pianisti Minna Niinimaa, sellisti Emilia Otava ja huilisti Olli Ainali sekä seurakunnan lastenkuoro Muksut Ullavasta. Väliajalla on mahdollisuus ostaa kahvia.
Illan kolehti kerätään lähetystyölle Kauneimmat joululaulut -keräykseen.

Konsertti Rahkosen
koululla su 25.11. klo 19
Lue lisää esiintyjistä:
Kaustisenjaullavanseurakunta.fi/uutiset

Pianisti Minna Niinimaa (vas.) ja sopraano Kirsti Koivisto esiintyvät sunnuntaina Rahkosen monitoimitalolla.

Kirsi Koivisto, sopraano, on opiskellut ja valmistunut laulunopettajaksi (musiikkipedagogi amk) Ammattikorkeakoulu Centriasta vuonna 2005, opettajanaan DL Sirkka Haavisto. Hän on suorittanut myös Solistiset erikoistumisopinnot Centriaan. Lisäksi on osallistunut mm. Hannu Niemelän, Marjut Hannulan, Päivi Järviön ja Esa Ruuttusen mestarikursseille. Liediä hän on opiskellut mm. Heikki Pellisen, Peter Nelsonin ja Gustav Djupsjöbackan johdolla. Kirsi tekee säännöllistä yhteistyötä niin konserttien kuin koulutusten osalta pianisti Minna Niinimaan kanssa. Koivisto toimii Kokkolan seudun opiston suunnittelijaopettajana sekä laulunopettajana Ylivieskan seudun musiikkiopistolla ja Ylivieskan seudun kansalaisopistolla.

Minna Niinimaa on Keski-Pohjanmaalta kotoisin oleva pianisti. Hän on valmistunut pianopedagogiksi Turun musiikkiakatemiasta vuonna 2009 täydentäen opintojaan myös Franz Liszt - korkeakoulussa Weimarissa, Saksassa. Musiikin maisteriksi hän valmistui Tukholman Kuninkaallisen Musiikkiakatemian soolo- ja kamarimusiikkiin suuntautuvassa Edsbergissä vuonna 2012. Minna on palkittu tunnustuspalkinnoin Pianoaura-pianokilpailussa ja kansallisessa Leevi Madetoja - pianokilpailussa ja hänelle on myönnetty Ruotsin kuninkaallisen musiikkiakatemian stipendi. Hän on soittanut myös Turun filharmonisen orkesterin solistina Nuorten solistien konsertissa ja Oulu Sinfonian solistina Leevi Madetoja-pianokilpailun yhteydessä

Emilia Otava on Hyvinkäältä lähtöisin oleva kokkolalaistunut sellisti. Vankat kamarimusiikilliset juuret ovat perua Hyvinkään musiikkiopistosta ja mm. Helsingin ammattikorkeakoulusta. Otava on työskennellyt orkesterimuusikkona mm. Keski-Pohjanmaan Kamariorkesterissa ja Kokkola Operassa sekä ollut La Tempesta -kamariorkesterin ja kokkolalaisen kamarimusiikkiyhdistys Chydenius-kapellin pitkäaikainen jäsen. Vuodesta 2010 Otava on työskennellyt Keski-Pohjanmaan konservatorion sellonsoitonopettajana.

Olli Ainalille huilun soitto on ollut osa elämää jo nuoruudesta saakka ja hän on esiintynyt lukuisissa eri tilaisuuksissa kotipaikkakunnallaan Kalajoella.
Huilun lisäksi hän harrastaa musiikkia monipuolisesti niin kuoroissa laulaen kuin pianoa soittaen.