Kirkolliset kesäjuhlat 2018

Julkaistu: 14.05.2018

Lähetysjuhlien julisteArviolta 140.000 suomalaista suuntaa tänäkin kesänä kirkollisille kesäjuhlille kuulemaan sanaa ja tapaamaan tuttuja. Juhlia on tarjolla sekä pääkaupunkiseudulla että maakunnissa. Monia kesäjuhlia voi seurata myös kotisohvalta juhlaradion tai internetin kautta.

Juhlasesonki ulottuu toukokuulta elokuulle. Sen avaa Suomen Pipliaseuran Ekumeeninen raamattutapahtuma 19.–20.5. Jyväskylässä. Tapahtuman nimi TA-VA-TAAN kylässä viittaa kouluun, oppimiseen ja Jyväskylään opiskelukaupunkina. Toisaalta nimi nousee myös Pipliaseuran tämän vuoden vuositeemamateriaalista K-I-R-J-A-I-N kerrallaan, lukutaitoa naisille Afrikassa.

Suomen Lähetysseuran kesäjuhla teemalla Rakasta minua nyt vietetään 25.–27.5. Kuopiossa. Lähetysjuhlilla on mahdollisuus tutustua Lähetysseuran ja sen ulkomaisten yhteistyökumppaneiden työhön eri puolilla maailmaa ja saada ajankohtaista tietoa lähetystyöstä. Saman viikonloppuna on Sansan Medialähetyspäivät Lohjan Vivamossa.

Ennen juhannusta on vielä vuorossa Evankelisen lähetysyhdistyksen kesäjuhlat 8.–10.6. Seinäjoella, Kylväjän ja Suomen Raamattuopiston yhdessä järjestämät Lähetyksen kesäpäivät 15.–17.6. Kauniaisissa sekä Kansan Raamattuseuran Sanan Suvipäivät samana viikonloppuna Kangasniemellä.

Kesä-heinäkuun vaihteessa on kahdet kesäjuhlat: Sleyn valtakunnallinen Evankeliumijuhla Kalajoella ja Suviseurat Äänekoskella. Evankeliumijuhlaa vietetään teemalla Kuin hiekanjyväset meren rannalla. Suviseurat on vanhoillislestadiolaisen herätysliikkeen jokavuotinen kesäjuhla. Se on Pohjoismaiden suurin hengellinen tapahtuma, johon osallistuu noin 75 000 kävijää.

6.–8.7. juhlivat vuorostaan Suomen Evankelisluterilainen Kansanlähetys Hausjärven Ryttylässä ja Herättäjä-Yhdistys Tampereella. Suomen Evankelisluterilaisen Kansanlähetyksen kesäjuhlan teemana on Minä olen teidän kanssanne. Herättäjäjuhlat on körttiläisyyden suurin vuosittainen tapahtuma. Lähellesi ikävöin -teema kokoaa kävijät Kalevan kirkon ympäristöön.

Lähetysyhdistys Rauhan Sanan Suvijuhlia vietetään tänä vuonna Pellossa 19.–22.7. Juhlien teemana on Totuuden Henki. Rukoilevaisten kesäseuroja vietetään puolestaan samana viikonvaihteena Noormarkussa.

Heinäkuun viimeinen viikonloppu 27.-29.7. tarjoaa myös kahdet juhlat Heinävedellä ja Pyhäjoella.
Kansan Raamattuseuran Kirkastusjuhlien teema Heinävedellä on Suurin on rakkaus.
Pyhäjoella vietettävien Uusheräyksen Kesäseurojen teema on Jumalan luona.

3.-5.8. vietetään Länsi-Suomen Herännäisjuhlia Eurajoella teemalla Jeesus, hyvä paimeneni.

Merimieskirkon kesäjuhla järjestetään tänä vuonna Jyväskylässä 11.-12.8. Keltinmäen alueseurakunnan isännöimänä.

Saaren kirkon 74. orpokotijuhlat pidetään Parikkalassa 17.-19.8. teemalla Jumala on uskollinen.

Kesäjuhlasesonki päättyy 23.-26.8. Kauniaisiin, missä pidetään Suomen Raamattuopiston Hengelliset Syventymispäivät. Päivien teema on Lupaus.