Viikon sana

 

Synti


Messu on minulle elinehto, kotipaikkaoikeus, jonka olen kasteessa saanut. Se lupaa taivaan ja antaa merkityksen elämälleni. Olen matkalla Kotiin.

Messu on myös sovitettujen ihmisten olohuone. Saan tulevana sunnuntainakin hyvää seuraa. Saan ruokaa sielunnälkääni ja juomaa elämänjanooni.

Olen messussa vastaanottajan paikalla. Tarvitsen Jumalaa. Sana rohkaisee ja lohduttaa. Rukous kantaa. Ehtoollinen vahvistaa ja uudistaa. Saan tehtävän.
"Kristuksen ruumis ja veri, sinun puolestasi annettu ja vuodatettu." Se on parasta, mitä voin syntisenä ihmisenä kuulla ja vastaanottaa.
Ehtoollinen kysyy, tarvitsenko suojan omaa pahuuttani ja elämän kolhuja vastaan? Tarvitsenko syntien sovitusta?

Kuka meistä voi kerskailla sydämensä puhtaudella?
Ehtoollisen viettoon valmistautuessani kumarrun Jumalan läsnäolossa. Tunnustan syntini ja syyllisyyteni. Otan vastaan vapauttavan viestin: Sinun syntisi annetaan anteeksi. Ihmettelen ja kiitän.

Tatu Koutonen
kappalainen
Kokkolan suomalainen
seurakunta

Sunnuntai 27.10.

Markus 2:1-12

Jeesus meni taas Kapernaumiin. Kun ihmiset kuulivat hänen olevan kotona, väkeä tuli koolle niin paljon, etteivät kaikki mahtuneet edes oven edustalle. Jeesus julisti heille sanaa. Hänen luokseen oltiin tuomassa halvaantunutta. Sairasta kantamassa oli neljä miestä, jotka eivät tungoksessa kuitenkaan päässeet tuomaan häntä Jeesuksen eteen. Silloin he purkivat katon siltä kohden, missä Jeesus oli, ja aukon tehtyään laskivat siitä alas vuodematon, jolla halvaantunut makasi. Kun Jeesus näki heidän uskonsa, hän sanoi halvaantuneelle: ”Poikani, sinun syntisi annetaan anteeksi.”
Mutta siellä istui myös muutamia lainopettajia, ja he sanoivat itsekseen: ”Miten hän tuolla tavalla puhuu? Hän herjaa Jumalaa. Kuka muu kuin Jumala voi antaa syntejä anteeksi?” Jeesus tunsi heti hengessään, mitä he ajattelivat, ja sanoi heille: ”Kuinka te tuollaista ajattelette? Kumpi on helpompaa, sanoa halvaantuneelle: ’Sinun syntisi annetaan anteeksi’, vai sanoa: ’Nouse, ota vuoteesi ja kävele’? Mutta jotta te tietäisitte, että Ihmisen Pojalla on valta antaa maan päällä syntejä anteeksi” - hän puhui nyt halvaantuneelle - ”nouse, ota vuoteesi ja mene kotiisi.” Silloin mies heti nousi, otti vuoteensa ja käveli pois kaikkien nähden. Kaikki olivat tästä hämmästyksissään, ylistivät Jumalaa ja sanoivat: ”Tällaista emme ole ikinä nähneet.”