Viikon sana

Kointähti

Kointähti-sana kuuluu harvalla aktiiviseen sanavarastoon. Raamatussa se esiintyy joitakin kertoja, kuten sunnuntain 2. lukukappaleessa (2 Piet. 1:19-21).

Kointähdellä on tutumpikin nimitys, aamutähti.
Se syttyy itäisellä taivaalla aamun sarastaessa eli ennen auringonnousua. Kirkas aamutähti syttyy ikään kuin merkiksi ja lupaukseksi siitä, että aamu on lähellä.

Apostoli Pietari neuvoo kulkemaan Jumalan sanan valossa, kunnes kointähti syttyy sydämissämme. Tähden syttyminen sydämessä voi merkitä toivon heräämistä jostain mitä odotamme. Se voi tarkoittaa myös Jeesusta, joka käytti itsestään nimitystä aamutähti.

Parhaillaan elämme adventin eli odotuksen aikaa. Odotamme joulun juhlaa, jossa pääsemme mukaan ja osalliseksi joulun tapahtumiin. Jumala syntyy Pojassaan Jeesuksessa pienenä vauvana ihmiseksi – Valoksi ja Vapahtajaksi koko maailmalle.

Hanna ByskataOn aamutähti syttynyt, on adventtisi läsnä nyt.
Yön jälkeen kirkas päivä luo ja tahtosi myös voittaa suo.

(VK 933:5)

Hanna Byskata
perheneuvoja
Kokkolan seurakuntayhtymä

3. adventtisunnuntai 15.12.

2 Piet. 1:19-21

Me voimme entistä lujemmin luottaa profeetalliseen sanaan. Ja hyvin teette tekin, jos kiinnitätte katseenne siihen kuin pimeässä loistavaan lamppuun, kunnes päivä sarastaa ja kointähti syttyy teidän sydämessänne. Ennen muuta teidän on oltava selvillä siitä, etteivät pyhien kirjoitusten ennustukset ole kenenkään omin neuvoin selitettävissä. Yksikään profeetallinen sana ei ole tullut julki ihmisten tahdosta, vaan ihmiset ovat puhuneet Pyhän Hengen johtamina sen, minkä ovat Jumalalta saaneet.