Viikon sana

Vanhurskas

Ensi sunnuntaina vietämme uskonpuhdistuksen muistopäivää. Uskonpuhdistajamme Martti Lutherin mukaan messussa rakas Herramme puhuu kanssamme pyhän sanansa kautta. Me puolestamme puhumme hänen kanssaan rukouksin ja ylistyslauluin.
Luther löysi armollisen Jumalan, kun hänelle avautuivat Roomalaiskirjeen sanat: ”Uskosta vanhurskas saa elää.”

Vanhurskas tarkoittaa Jumalalle kelpaavaa. Jumalalle kelpaavaksi tulemme, kun yhteisessä tai yksityisessä ripissä tunnustamme Jumalalle syntimme ja vastaanotamme vapauttavan synninpäästön. Jumalalle kelpaavaksi tulemme, kun otamme uskossa vastaan Jeesuksen ehtoollisen pyhitetyssä leivässä ja viinissä. Hän on kuollut syntiemme tähden.

”Ehtoollinen on ollut minulle aivan mahtava; siitä tulee aina hyvä mieli ja pääsee lähemmäksi Jumalaa.”
”Tuli puhtaampi olo, kun kävin ehtoollisella; ehtoollinen on ollut minulle vapauttavaa.”
”Ehtoollinen on ollut minulle hieno kokemus saada synnit anteeksi.”
Rohkaiskoot nämä nuorten palautteet meitä luottamaan siihen, että Jumala kohtaa ja hoitaa meitä ehtoollispöydässä. Usko vahvistuu ja uudistuu. Uusi voima virtaa matkallemme ja pääsemme kerran perille taivaan kotiin.

Tatu Koutonen
nuorisopastori
Kokkolan suomalainen
seurakunta
 

 

Sunnuntai 21.10.

Roomalaiskirje 1:16-17

 

Minä en häpeä evankeliumia, sillä se on Jumalan voima ja se tuo pelastuksen kaikille, jotka sen uskovat, ensin juutalaisille, sitten myös kreikkalaisille. Siinä Jumalan vanhurskaus ilmestyy uskosta uskoon. Onhan kirjoitettu: ”Uskosta vanhurskas saa elää.”