Lähde!

Jeesus on esittänyt kutsun. 
Yksi kolmesta kutsun saaneista ajatteli, että Jeesuksen seurassa kerää paljon tykkäyksiä. Kaksi kolmesta olisi halunnut lykätä kutsun vastaanottamista. Jeesus lempeästi osoitti molempien ajatusmallien olevan vääriä. Jeesus ei tarvitse tykkäyksiä, sen sijaan sanomalla oli kiire. 

Yksi kutsutuista olisi halunnut ensin tehdä sitä ja tätä ennen Jeesuksen matkaan lähtemistä. Katsoin eräänä päivänä kotipihallani kukkivaa päärynäpuuta. Mietin, että sen kukista iloitseva on onnellinen vain hetken. Ne kuihtuvat pian ja kauneus on mennyttä. Mutta sillä, joka jää odottamaan hedelmää, on tekemistä koko kesäksi ja ilo moninkertaistuu sadon kypsyessä. 

Jeesuksen kutsu tuottaa iloa hetkeksi jokaiselle, joka sen kuulee. Mutta onnen vain niille, jotka lähtevät matkaan. Lähde sinäkin! 

Minna LempiäläMinna Lempiälä.
nuorisotyönohjaaja
Kaustisen ja Ullavan seurakunta
minna.lempiala@evl.fi

 

 

Luuk. 9:57–62

Kun he tekivät taivalta, muuan mies sanoi Jeesukselle: ”Minä seuraan sinua, minne ikinä menetkin.” Jeesus sanoi hänelle: ”Ketuilla on luolansa ja taivaan linnuilla pesänsä, mutta Ihmisen Pojalla ei ole, mihin päänsä kallistaisi.”
    Eräälle toiselle Jeesus sanoi: ”Seuraa minua!” Tämä vastasi: ”Herra, anna minun ensin käydä hautaamassa isäni.” Mutta Jeesus sanoi hänelle: ”Anna kuolleiden haudata kuolleensa. Lähde sinä julistamaan Jumalan valtakuntaa.”
    Vielä eräs toinen sanoi: ”Herra, minä seuraan sinua, mutta anna minun ensin käydä hyvästelemässä kotiväkeni.” Hänelle Jeesus vastasi: ”Joka tarttuu auraan ja katsoo taakseen, ei ole sopiva Jumalan valtakuntaan.”