Lapset

Lapset olivat kerran Jerusalemin temppelissä kovin iloisia, koska Jeesus oli tullut sinne. He huusivat hänelle tervetulotoivotusta kuten kuninkaalle huudetaan. Sekös suututti Jeesuksen vastustajia, kansan johtomiehiä. 
Lasten lisäksi Jeesuksesta olivat kovin hyvillään sokeat ja rammat, joita hän paransi. Sen sijaan rahanvaihtajat ja kyyhkysenmyyjät joutuivat kohtaamaan Jeesuksen kiukun. Hän ajoi heidät pois temppelistä, jonka piti olla rukouksen eikä kaupankäynnin paikka. 

Eräässä tuon ajan käsikirjoituksessa sanotaan, että temppelissä olijat pakenivat Jeesuksen leimuavia silmiä. 
On erikoista, että aikuiset temppelin ammattilaiset pelkäsivät, mutta lapset ja sairaat tunsivat olonsa 
turvalliseksi Jeesuksen lähellä. He tunsivat Jeesuksen silmissä rakkauden katseen. 

Emmekö asettuisi lasten asemaan tai sokeiden ja 
rampojen asemaan? Jeesus rakastaa suuresti apua tarvitsevia ihmisiä, 
kuten lapsia ja sairaita.
Jumalan valtakunta on lasten kaltaisten. Sillä mielellä kohti pääsiäistä ja Herraa Jeesusta! 

 

Kai TIkkakoski.Kai Tikkakoski
kappalainen
Kaustisen ja Ullavan 
seurakunta
kai.tikkakoski@evl.fi

Matt. 21:12–17 (18–22)

 

Jeesus meni temppeliin ja ajoi kaikki myyjät ja ostajat sieltä ulos. Hän kaatoi rahanvaihtajien pöydät ja kyyhkysenmyyjien jakkarat ja sanoi heille: ”On kirjoitettu: ”Minun huoneeni on oleva rukouksen huone.” Mutta te teette siitä rosvojen luolan.”
    Jeesuksen luo temppeliin tuli sokeita ja rampoja, ja hän paransi heidät. Mutta kun ylipapit ja lainopettajat näkivät, mitä kaikkea hämmästyttävää hän teki, ja kuulivat lasten huutavan temppelissä: ”Hoosianna, Daavidin Poika!”, he suuttuivat ja sanoivat hänelle: ”Kuuletko, mitä nuo huutavat?” ”Kuulen”, vastasi Jeesus. ”Ettekö ole koskaan lukeneet tätä sanaa: ”Lasten ja imeväisten suusta sinä olet hankkinut kiitoksesi”?” Hän jätti heidät siihen, meni kaupungin ulkopuolelle Betaniaan ja oli siellä yötä.
    (Kun Jeesus varhain aamulla oli palaamassa kaupunkiin, hänen tuli nälkä. Hän näki tien vierellä viikunapuun ja meni tutkimaan sitä, mutta ei löytänyt siitä muuta kuin lehtiä. Silloin hän sanoi puulle: ”Ikinä et enää tee hedelmää.” Siinä samassa viikunapuu kuivettui.
    Kun opetuslapset sen näkivät, he hämmästyivät ja sanoivat: ”Kuinka tuo puu noin äkkiä kuivettui?” Jeesus vastasi: ”Totisesti: jos teillä olisi uskoa ettekä epäilisi, te ette ainoastaan tekisi tätä viikunapuulle, vaan te voisitte sanoa tälle vuorellekin: ”Nouse paikaltasi ja paiskaudu mereen”, ja niin tapahtuisi. Mitä tahansa te uskossa rukoillen pyydätte, sen te saatte.”)