Rippikoulu

Rippikoulu on nuoren kasvun paikka. Itsensä ja Jumalan kohtaamisen paikka. Rukouksen ja uskonelämän opettelun paikka. Rippikoulu on nuorta itseään varten. Siksi rippikouluun ilmoittautuessa nuori sitoutuu keräämään määrätyt merkinnät ja viettämään leiriviikon tai käymään päivärippikoulun päivät.

Rippikouluvuosi sisältää kolme erilaista vaihetta:

Koko rippikoulun ajan osallistutaan oman seurakunnan toimintaan ja siellä uskon todeksi elämiseen. Etukäteispäivissä tullaan tutuksi oman leirin ryhmän ja työntekijöiden kanssa.

Leirillä tai päivärippikoulun opetuspäivissä käydään läpi kristillisen uskon tärkeimmmät asiat, tutustutaan Kolmiyhteiseen Jumalaan ja eletään viikko yhdessä toisten kanssa välillä hauskutellen ja välillä hiljentyen.

Rippikoulu päättyy konfirmaatioon, joka on uskon vahvistamista, antaa oikeuden kirkolliseen vihkimiseen ja kummin tehtävään.

Kaikkien ei ole helppo sopeutua leirielämään. Mikäli haluat käydä rippikoulun, mutta sinusta tuntuu ettei leiristä tule mitään, ota yhteyttä niin mietitään voisitko käydä rippikoulun muulla tavoin.

Ripari on löytöretki, jossa etsitään, mistä elämässä oikeasti on kyse.

Nuoren riparimuistelut

"Muistan miten mua jännitti mennä riparille, mietin mitähän tästä oikein tulee. Riparilla puhuttiin paljon elämästä, Jumalasta, myös kuolemasta ja muista vakavista jutuista. Mutta tehtiin paljon muutakin, oltiin vesisotaa ja juteltiin iltaisin. Jotain jäynääkin tehtiin: käpyjä löytyi sängyistä! Mulla oli heti riparille mennessä semmoinen tosi levollinen olo. Ja vaikka aluksi oli jännittänyt, niin kyllä siltä itkien lähdettiin pois. Kun tulin kotiin, oli tosi tyhjä olo.. Mietin, miksi riparilla oli niin hyvä olla? Olihan siellä kavereita ja ruokaa ja kaikkea.. mutta myös siksi, että Jumala oli siellä läsnä ja sai puhua kaikista itseä askarruttavista asioista. Mulla oli siellä sellainen turvallisuuden tunne. Ja huomaan edelleen silloin kun iltaisin rukoilen iltarukousta, että mulla on yhtä turvallinen olo siinä, kuin siellä riparilla oli."