Lähetystyö

Lähetystyö

Tervetuloa tutustumaan seurakunnan lähetystehtävään!

Mikä lähetys?

Evankeliumi, eli sanoma Jeesuksen pelastavasta työstä kuuluu maailman kaikille ihmisille. Lähetystyö pohjautuukin Jeesuksen antamaan kaste- ja lähetyskäskyyn (oikealla). Vieläkään kaikki ihmiset eivät ole kuulleet ilosanomaa, joten edelleen lähetystyötä tarvitaan. Lähetyksen tehtävä ei ole käännyttää ihmisiä väkisin, vaan tuoda Raamatun sanoma jokaista ihmistä lähelle, kuin kurotusetäisyydelle. Enää emme onneksi elä ristiretkien aikaa, vaan sanoma rakastavasta Jumalasta tulisi olla ihmisen itsensä löydettävissä, koettavissa ja elettävissä. Samalla kun sanoma etenee, myös kristillinen rakkaus pyrkii tekemään hyvää, nousemaan sortoa vastaan ja auttamaan niitä, jotka ovat kaikkein huonoimmassa asemassa. Lähetystyö sisältää siis aina myös kansainvälistä diakoniaa.

Kuis sitä oikein tehdään?

Käytännössä lähetystyö on Raamatun sanan opettamista, julistamista, seurakuntien perustamista, jumalanpalveluksien pitämistä, ihmisten kohtaamista, kirkkojen rakentamista, opastusta, pappien ja diakonien ja muiden työntekijöiden kouluttamista, rahallisen avun etsimistä, kummiohjelmien aloittamista, diakoniatyötä, koulujen rakentamista, opettajien kouluttamista, elokuvien näyttämistä siellä, missä lukutaitoa ei ole, tv- ja radio-ohjelmien valmistamista...

Miksi meidän pitää antaa omastamme muihin maihin?

Ensinnäkin: Jeesus käski. Toiseksi avaan tässä lähetystyön luonnetta nykypäivän maailmassa. Tarkoitus on, että seurakunnan synty ja toiminta mahdollistetaan siten kuin minkäkin maan kulttuuriin luonnollisesti istuu. Maan oma väki on rakentamassa omaa kirkkoaan, myös toimistoissa! Tarkoitus on luoda itsenäisiä kirkkoja ja seurakuntia, jotka jossain vaiheessa eivät ole enää ulkomaisesta avusta riippuvaisia. Meiltä Suomesta voidaan viedä monenlaisia eväitä niihin maihin, joissa koulutus ei ole meidän tasoamme. Hyvä esimerkki tästä on Nepaliin viety koulutus lastensuojeluasioista. Olemme monessa mielessä muita maita edellä ja Jumalan armoa on, että voimme tästä hyvästä jakaa muillekin.

Kuka voi lähteä lähetystyöhön?

Tänäkin päivänä tarvitaan sekä niitä, jotka lähtevät lähetystyöhön että niitä, jotka jäävät kotimaahan lähettämään eli rukoilemaan ja tukemaan lähetystyötä kukin omien voimiensa ja kykyjensä mukaan. Lähtijät eli lähetit eli lähetystyöntekijät ovat monen alan ammattilaisia. Sieltä löytyy pappia, kanttoria, nuorisotyöntekijää, puuseppää, kirvesmiestä, parturi-kampaajaa, opettajaa, sosionomia, matikan opettajaa, tiedottajaa... Ei varmaan tarvitse jatkaa enää, jotta ymmärrät, että periaatteessa kuka tahansa voi tulla lähetiksi. Lähetiksi tuloa varten käydään lähetysjärjestöjen järjestämä kurssi, jonne on haku. Tämän jälkeen arvioidaan lähtemisen mahdollisuudet. Lähetti tarvitsee myös tukirenkaan Suomessa eli nimikkoseurakunnat. Varsinaiseen työhön lähteminen usein vaatii parin vuoden kielikoulun käymisen ennen varsinaisen työn aloittamista. Työkaudet ovat yleensä 2-4 vuoden mittaisia, ja mielellään tietenkin toivotaan pitkäaikaisia tehtäväänsä sitoutuvia lähettejä. Toki mahdollista on lähteä myös vapaaehtoistyöhön tai lähetystyöharjoitteluun lyhyemmäksi aikaa. Näistä saat lisätietoa lähetysjärjestöjen nettisivuilta.

Tutustuhan myös omiin nimikkolähetteihimme, Suomen evankelis-luterilaisen kirkon lähetysjärjestöihin sekä uutisiin! 

Kattilakoski Raija

Lähetyssihteeri
050 407 9940
Kaustisen ja Ullavan seurakunta, Kokkolan seurakuntayhtymä
Lähetys

Tikkakoski Kai

Kappalainen
050 3147 338
Kaustisen ja Ullavan seurakunta, Kokkolan seurakuntayhtymä
Seurakuntatyö

Harju Veli-Pekka

Kirkkoherra
050 3147 337
Kaustisen ja Ullavan seurakunta, Kokkolan seurakuntayhtymä
Seurakuntatyö

 

 

Lähetyskynttelikkö

Lähetyskynttelikkö löytyy sekä Kaustisen että Ullavan kirkoista. Ostamalla kynttilän tuet lähetystyötä. Sytyttäessäsi kynttilän voit rukoilla lähetystyön, oman itsesi, läheistesi tai jonkun muun tärkeän asian puolesta.

 

 

"Minulle on annettu kaikki valta taivaassa ja maan päällä.
Menkää siis ja tehkää kaikki kansat minun opetuslapsikseni.
Kastakaa heitä Isän ja Pojan ja Pyhän Hengen nimeen
ja opettakaa heitä noudattamaan kaikkea
mitä minä olen käskenyt teidän noudattaa. Ja katso, minä olen teidän kanssanne kaikki päivät maailman loppuun asti."
(Matt 28:19-20)