Jumalanpalvelus

Messusta voimia arkeen

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus. Pyhäpäivä on Jumalan lahja. Hänen edessään hiljentyminen antaa pyhäpäivälle syvän, voimaa antavan sisällön. Jumalanpalveluksessa kohtaamme Jumalan, toinen toisemme ja itsemme. Messussa on tarjolla ateria, jonka taivas tarjoaa. Messua vietetään pyhäpäivinä Kaustisen kirkossa klo 10 ja Ullavan kirkossa klo 13.

Ellet pääse kirkkoon, Kaustisen kirkon jumalanpalveluksen voi kuunnella myös netin kautta.

Yhteinen messu

Jumalanpalvelus on kaikille yhteinen. Myös seurakuntalaiset saavat halutessaan olla rakentamassa ja toteuttamassa messua omien lahjojensa mukaan. Tutustu jumalanpalvelusryhmien toimintaan täällä.

Lapset voivat tulla ehtoollispöytään siunattavaksi. Jos heille on kotona opetettu ehtoollisen merkitystä, he voivat vanhempien tavoin ottaa vastaan ehtoollisen.

Rippikoululaiset ovat myös opetelleet siunattavaksi tulemista rippikouluvuoden jumalanpalveluksissa. Näin ehtoollispöytä tulee tutuksi, vaikka vasta konfirmaation jälkeen saakin oikeuden itsenäisesti vastaanottaa leivän ja viinin.

Ehtoollisleipä ja -viini

Kaustisen ja Ullavan seurakunta tarjoaa ehtoollisella ainoastaan gluteenitonta leipää.

Ehtoollisviini on alkoholillista. Mikäli haluaa alkoholitonta viiniä, siitä on hyvä ilmoittaa suntiolle jo ennen jumalanpalveluksen alkua.

"Niin usein kuin te siitä juotte,
tehkää se minun muistokseni"

Jumalanpalvelus on monimuotoinen

• perhekirkko tai perhemessu
• gospeljumalanpalvelus
• kyläkirkko
• pelimannijumalanpalvelus
• metsäkirkko
• koululaisjumalanpalvelus
• iltakirkko jne.

Jumalanpalveluksen tarkoitus on vastata arjen kysymyksiin sekä tuoda iloa, toivoa ja lohdutusta.