Toivoa ja lohdutusta arkeen

Seurakunnan diakoniatyön tehtävänä on lievittää ihmisen henkistä, hengellistä tai taloudellista hätää.

Diakoniatyöntekijän tapaa diakoniavastaanotolla ja monissa eri tilaisuuksissa. Kotikäyntejä tehdään pyydettäessä.

Diakoniatyöntekijän kanssa voi keskustella luottamuksellisesti kaikista omaan elämäntilanteeseen liittyvistä asioista. Henkistä apua tarjotaan silloin, kun ihminen on yksin elämän kipujensa kanssa. Yksinäisyyttä pyritään lievittämään myös ohjaamalla ihmisiä erilaisiin piireihin, kerhoihin, tempauksiin, retkille ja leireille eli sosiaaliseen elämään toisten kanssa. Hän saa tuntea, että häntä tarvitaan eikä häntä ole unohdettu.
Ihmisten hengellisen elämän hoito on tärkeä osa diakoniatyötä. Siihen kuuluu mm. Raamatun ja hengellisen kirjallisuuden lukeminen, rukous, virret ja hengelliset laulut sekä yksilö- että ryhmäkohtaisessa työssä.

Seurakunnan diakoniatyöntekijä on Suvi Klemola. Diakonian vapaaehtoisia tarvitaan avuksi monipuoliseen toimintaan. Sinäkin olet tervetullut mukaan iloiseen joukkoomme!

Seurakunnassamme jaetaan EU-elintarvikkeita diakoniatoimistossa, osoitteessa Siltatie 3. Elintarvikkeita voi hakea aina kirkkoherranviraston aukiolo aikana eli ma-to klo 9-15. EU-elintarviketukeen ovat oikeutettuja työttömät, opiskelijat, pienituloiset eläkeläiset ja lapsiperheet, pitkäaikaissairaat sekä velkaantuneet. Omat kassit mukaan!

Diakoniavastaanotot Kaustisen seurakuntakeskuksessa,
Siltatie 3, maanantaisin ja torstaisin klo 10-12.

Vs. diakoniatyöntekijä työskentelee maanantaista keskiviikkoon.

Seppä Riitta

Vs. diakoniatyöntekijä
Kaustisen ja Ullavan seurakunta

Klemola Suvi

VIRKAVAPAALLA
Kaustisen ja Ullavan seurakunta

Kun rahat ei riitä

Taloudellisessa ahdingossa olevat ihmiset voivat pyytää apua seurakunnan diakoniatyöntekijältä. Seurakunnan diakoniatyön avustuksena voidaan antaa ostokortti kauppaan , tarvittaessa voidaan avustaa myös terveydenhuoltoon ja asumiseen liittyvissä kuluissa. Suuremmassa avun tarpeessa olevien ihmisten auttamiseksi diakonissa tekee yhteistyötä sosiaalitoimen, KELA:n ja hiippakunnan diakoniarahaston kanssa sekä talous-ja velkaneuvojan kanssa. Vaikeasta tilanteesta keskusteleminen auttaa taloudellisten huolten kanssa kamppailevaa ihmistä löytämään elämäänsä voimavaroja ja valopilkkuja. Pienelläkin avulla on suuri psyykkinen vaikutus ihmisen mielialaan ja hyvinvointiin.