Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo.Piispantarkastus Kaustisen ja Ullavan seurakunnassa

Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo tekee piispantarkastuksen Kaustisen ja Ullavan seurakuntaan 28.-30. tammikuuta 2022.

Piispantarkastuksessa piispa tapaa työntekijöitä, luottamushenkilöitä ja seurakuntalaisia sekä tutustuu seurakunnan toimintaan ja paikallisiin yrityksiin.

Piispantarkastuksen ohjelma

Perjantai 28.1.

Klo 9.30 Alkuhartaus Kaustisen kirkossa (kaikille avoin)
Puumalan kyläkoulu
Yritysvierailu Esari oy
Vierailu Kaustisen kuntaan
Tutustuminen Kaustisen musiikkilukioon
Taiteilijaprofessori Veikko Vionojan kesäkoti, Vionojan taidemuseo, Ullava
Klo 18 Viikkomessu Ullavan kirkossa (kaikille avoin)
Viikkomessun jälkeen kirkkokahvit ja iltahartaus seurakuntakodilla, Tikkakoski, Rannankari, Kirsi Korkeakangas.

Lauantai 29.1.

Tutustuminen Kaustisen Kansantaiteenkeskukseen
Työntekijöiden ja luottamushenkilöiden tapaamisia

Sunnuntai 30.1.

Klo 10 Piispanmessu Kaustisen kirkossa (kaikille avoin)
Klo 11.30 Yleinen piispantarkastus Kaustisen kirkossa (kaikille avoin)
Kirkkokahvit kirkkopihassa
Huom! Kaikille avoin seurakuntalounas ja päätösjuhla eivät toteutu koronatilanteesta johtuen.

Edellinen piispantarkastus Kaustinen ja Ullavan seurakunnassa suoritettiin vuonna 2011.

Lisätietoja:
Veli-Pekka Harju, kirkkoherra, p. 040 3147 337, veli-pekka.harju@evl.fi

Torstaina 27.1.2022 suoritetaan piispantarkastus myös Kokkolan seurakuntayhtymässä.

Mikä on piispantarkastus?

Piispa vierailee säännöllisin väliajoin hiippakuntansa seurakunnissa ja toimittaa piispantarkastuksen. Piispantarkastuksilla on pitkä perinne kirkon historiassa. Piispa hoitaa näin kaitsentatehtäväänsä.

Piispantarkastuksen yhteydessä piispa neuvottelee seurakunnan työntekijöiden ja luottamushenkilöiden kanssa sekä tapaa seurakuntalaisia. Neuvottelussa käsitellään seurakunnan toiminnan painopisteitä ja työn kehittämistä sekä hallintoa ja taloutta.

Piispantarkastusta varten seurakunta laatii kertomuksen, jossa on tietoa seurakunnan toiminnasta ja taloudesta. Hallinnon ja talouden tarkastus on piispantarkastuksen osa tai erikseen suoritettava tarkastus. Se kattaa seurakunnan kirkonkirjat, arkiston, hallinnon, omaisuuden ja rahastot. Piispantarkastuksessa piispaa avustavat yleensä pappisasessori, lääninrovasti ja notaari sekä muut henkilöt tarpeen mukaan.

Piispantarkastuksen ohjelmaan kuuluvat tavallisesti piispan vierailut paikkakunnan kouluissa, työpaikoilla, laitoksissa ja seurakunnan yhteistyökumppanien luona. Piispantarkastukseen liittyy yleensä jumalanpalvelus sekä muita juhlatilaisuuksia.

Lue lisää - uutisia piispantarkastuksista

Yhtymän talous ja hallinto saivat hyvät arvosanat

Piispa tarkastaa Kokkolan seurakuntayhtymän sekä Kaustisen ja Ullavan seurakunnan

Piispanmessut ovat kaikille avoimia