Rippikouluvuosi 2022

Tärkeitä päivämääriä ja ohjeita (päivitetty 7.3.2022)

Riparistartti 2022

Allergioiden ilmoittaminen keittiöhenkilökunnalle: Mikäli olet ilmoittanut allergioita rippikouluilmoittautumisen yhteydessä, ole hyvä ja tulosta allergiailmoitus ja palauta se Kotikirkko tutuksi-päivään. Kaavakkeen tiedot menevät leirikeskukseen tiedoksi kesän leirikeskustyöntekijöille. Kaavakkeesta löytyvät keittiöhenkilökunnan yhteystiedot, mikäli tarvitsee ilmoittaa muutoksista tai uusista allergioista.

Voit tästä lukea ja tulostaa leiriryhmäsi ensimmäisen kirjeen:

Ripari 1-ryhmä
Päiväleiri-ryhmä
Ripari 2-ryhmä

Tammikuu-toukokuu 2022

Rippikoululaiset osallistuvat seurakunnan toimintaan keräämällä merkintöjä merkintäkorttiin.

Rippikoulun alkupuolella vietetään yhdessä messu, eli ehtoollisjumalanpalvelus ja saadaan opetusta ehtoollisesta rippikoulun aikana. Tämän jälkeen rippikoululainen voi yhdessä vanhemman tai ripariopettajan kanssa osallistua ehtoolliselle koko rippikouluvuoden ajan. Halutessaan voi myös ottaa siunauksen ehtoollisen leivän ja viinin sijasta. Lue lisää aiheesta Rippikoulun etusivulta.

Ryhmien etukäteispäivät 2022

Seuraavat etukäteiskokoontumiset ovat pakollisia, joten ne kannattaa laittaa ajoissa kalenteriin.
Huomaa, että etukäteispäiviin osallistutaan omien leiriryhmien suunnitelman mukaan.

Kotikirkko tutuksi-päivä helmikuussa

• Nämä päivät on pidetty helmikuussa. Mikäli et päässyt oman ryhmäsi Kotikirkko tutuksi-päivään, kerää siihen kohtaan kortissa ylimääräinen jumalanpalvelusmerkintä.

Tutustumispäivä maaliskuussa

• Pidetty maaliskuussa. Mikäli et osallistunut, kerää Tutustumisillan kohdalle tilaisuus- tai jumalanpalvelusmerkintä. Jos et ole vielä saanut rippiraamattua, voit pyytää sen nuorisotyönohjaajalta.

Helatorstain Opetuspäivä toukokuussa

• Ripari 1-rymälle to 26.5. klo 10-14 Nuolisen leirikeskus (kokoonnutaan klo 9.50 Kaustisen seurakuntakeskuksen pihalle)
  • Ripari 2-ryhmälle ja Miniripariryhmälle to 26.5. klo 14.30-18.30 Nuolisen leirikeskus (kokoonnutaan klo 14.20 Kaustisen seurakuntakeskuksen pihalle)
  • Tutustutaan tulevaan leiripaikkaan ja tehdään samoja asioita kuin oikealla riparilla: pidetään riparioppitunti, syödään Nuolisen mahtavaa ruokaa ja vietetään leirijumalanpalvelus, isosten välituntiaktiviteetteja unohtamatta.

Kesäkuu-heinäkuu 2022

On rippileirien aikaa! Merkintäkortti tulee olla täysi ennen oman riparin alkua.

Ripari 1-ryhmä Nuolinen:

• ma 27.6. - su 3.7. rippileiri Nuolisen leirikeskuksessa

Ripari 2-ryhmä Nuolinen:

• ma 18.7. - 24.7. rippileiri Nuolisen leirikeskuksessa.

Miniripari-ryhmä Nuolinen

• ma-pe 11.-15.7. rippileiri Nuolisen leirikeskuksessa.

Elokuu 2022

Nyt juhlitaan konfirmaatioita!

Järjestetään kaksi konfirmaatiota Kaustisen kirkossa ja yksi Ullavan kirkossa seuraavasti:

• Kaustisen 1. konfirmaatio su 31.7. klo 10 Kaustisen kirkossa, Ripari 1-ryhmä
  • Ullavan konfirmaatio: su 31.7. klo 13 Ullavan kirkossa, kaikki ullavalaiset
  • Kaustisen 2. konfirmaatio su 7.8. klo 10 Kaustisen kirkossa, Ripari 2-ryhmä
  • Miniripari-ryhmän jäsenet voivat valita kumpaan Kaustisen konfirmaatioon osallistuvat: su 31.7. tai 7.8.
  • konfirmaatiossa yksi nuoren konfirmoiduista kummeista osallistuu nuoren siunaamiseen
  • mikäli konfirmoitua kummia ei tilaisuuteen ole saatavilla, siunaamiseen voi osallistua myös joku toinen konfirmoitu seurakunnan jäsen
  • rippirallia, eli isosten vierailua rippijuhlissa emme järjestä korona-aikana

Isoset lähettää terveisiä!