Rippikouluvuosi 2022

Tärkeitä päivämääriä ja ohjeita (päivitetty 11.11.2021)

Rippikoulun infokirje jaetaan marraskuussa 2021

Vuoden 2022 rippikoulua varten lähetämme ikäluokalle (v. 2007 syntyneet) kotiin rippikoulun infokirjeen, jossa on ohjeet rippikouluilmoittautumisen tekemiseen. Tämä rippikoulun infokirje lähetetään ikäryhmälle seurakunnan jäsenille viikolla 46. Mikäli tulet rippikouluun ryhmän ulkopuolelta, ota yhteyttä kirkkoherranvirastoon, jotta voimme lähettää sinulle infokirjeen muiden mukana.

Rippikouluun ilmoittautuminen 2022

Rippikouluvuosi 2022 käynnistyy tammikuussa. Ilmoittautuminen Kaustisen ja Ullavan seurakunnan rippikouluun on avoinna 1.-24.12.2021.
Ohjeita ilmoittautumiseen löytyy tästä.
Rippikoulun infokirjeen voit myös ladata tästä.

Mikäli olet menossa toisen seurakunnan, järjestön tai herätysliikkeen rippikouluun, voit nyt jo ilmoittautua muualla rippikoulun käyvien ryhmään. Saat tukea seurakuntaan tutustumisen jaksolla ja voit osallistua myös kotiseurakunnan rippikouluvuoden tapahtumiin kerätessäsi merkintöjä.

Rippikouluikäluokan suuruuden vuoksi vuonna 2022 meillä Kaustisen ja Ullavan seurakunnassa on kolme rippikouluryhmää. Kaksi näistä ovat nimeltään Ripari 1- ja Ripari 2-ryhmät ja niihin sisältyy viikon mittainen rippileirijakso. Kolmanteen, eli Päiväleiri-ryhmään liittyy kesäloman aikana kaksi opetuspäivää ja kolmen päivän leirijakso.

Täytäthän ilmoittautumisen yhdessä huoltajan kanssa. Ohjeet ilmoittautumisen täyttämiseen saat infokirjeen mukana. Ilmoittautumisen yhteydessä voit antaa ensisijaisen ryhmätoiveesi, mutta rippikouluryhmien jako tapahtuu rippikoulutyöntekijöiden toimesta ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen. Oman ryhmän saa tietää Riparistartissa tammikuussa. Kaikkien ensisijaista toivetta ei pystytä täyttämään. Kaveritoiveet auttavat meitä ryhmäjaossa.

Riparistartti 2022

Tammikuussa järjestämme tällä kertaa kaksi Riparistarttia, joista toinen on Kaustisella ja toinen Ullavassa. Olisi hyvä, jos jokaisesta perheestä olisi rippikoululaisen lisäksi yksi nuorelle tärkeä aikuinen mukana tilaisuudessa. Aikuinen voi olla myös isosisko tai -veli, mummu, vaari tai kummi. Rippikoulu on koko perheen juttu! Riparistartissa vietetään yhdessä messu, eli ehtoollisjumalanpalvelus ja saadaan opetusta ehtoollisesta rippikoulun aikana. Tämän jälkeen rippikoululainen voi yhdessä vanhemman tai ripariopettajan kanssa osallistua ehtoolliselle koko rippikouluvuoden ajan. Halutessaan voi myös ottaa siunauksen ehtoollisen leivän ja viinin sijasta. Lue lisää aiheesta Rippikoulun etusivulta.

Infotilaisuudessa käydään läpi rippikouluvuosi ja rippikoulun tavoitteet, saadaan riparikortti ja ohjeet sen käyttämiseen, kuullaan isosten muistoja rippikoulusta ja riparityöntekijät tulevat tutuiksi.

Perhemessu ja Riparistartti Ullavassa: Sunnuntaina 2.1. messu Ullavan kirkossa klo 13, kirkkokahvit, info seurakuntakodilla n. klo 15 saakka.

Perhemessu ja Riparistartti Kaustisella: Torstaina 6.1. messu Kaustisen kirkossa klo 10, kirkkokahvit, info seurakuntakeskuksessa n. klo 12 saakka.

Tammikuu-toukokuu 2022

Rippikoululaiset osallistuvat seurakunnan toimintaan keräämällä merkintöjä merkintäkorttiin.

Ryhmien etukäteispäivät 2022

Seuraavat etukäteiskokoontumiset ovat pakollisia, joten ne kannattaa laittaa ajoissa kalenteriin.
Huomaa, että etukäteispäiviin osallistutaan omien leiriryhmien suunnitelman mukaan.

Kotikirkko tutuksi-päivä helmikuussa

• Ullavassa: su 6.2.2022 klo 12.45-14.30
  • Kaustisellla: su 13.2.2022 klo 9.45-11.30
  • Päivässä kuullaan opetusta kirkkotilasta ja sen symboliikasta, jumalanpalveluksen eri osista ja tutustutaan sakastiin ja ruumishuoneeseen/tapuliin.
  • Vietämme perhekirkkoa, joten koko perhe on tervetullut mukaan! Päätteeksi kirkkokahvit.

Tutustumispäivä maaliskuussa

• Ripari 1-ryhmälle la 19.3. klo 15-18, Kaustisen seurakuntakeskus
  • Ripari 2-ryhmälle la 26.3. klo 15-18, Kaustisen seurakuntakeskus
  • Päiväleiri-ryhmälle tämä päivä päätetään erikseen sen mukaan, miten suuri ryhmä on.
  • Isosten ja nuorisotyönohjaajan järjestämässä Tutustumispäivässä kohtaamme oman tulevan leiriporukan ja aloitamme ryhmäytymisen. Riparilainen saa oman rippiraamatun ja oppii sitä käyttämään.

Helatorstain Opetuspäivä toukokuussa

• Ripari 1-rymälle to 26.5. klo? Nuolisen leirikeskus
  • Ripari 2-ryhmälle to 26.5. klo? Nuolisen leirikeskus
  • Päiväleiri-ryhmälle to 26.5. klo? Nuolisen leirikeskus
  • Tutustutaan tulevaan leiripaikkaan ja tehdään samoja asioita kuin oikealla riparilla: pidetään riparioppitunti, syödään Nuolisen mahtavaa ruokaa ja vietetään leirijumalanpalvelus, isosten välituntiaktiviteetteja unohtamatta.

Kesäkuu-heinäkuu 2022

On rippileirien aikaa! Merkintäkortti tulee olla täysi ennen oman riparin alkua.

Ripari 1-ryhmä Nuolinen:

• ma 27.6. - su 3.7. rippileiri Nuolisen leirikeskuksessa

Ripari 2-ryhmä Nuolinen:

• ma 18.7. - 24.7. rippileiri Nuolisen leirikeskuksessa.

Päiväleiri-ryhmä seurakuntakeskus ja Nuolinen

• ma 11.7. ja ti 12.7. opetusta seurakuntakeskuksessa, ke-pe 13.-15.7. rippileiri Nuolisen leirikeskuksessa.

Elokuu 2022

Nyt juhlitaan konfirmaatioita!

Järjestetään kaksi konfirmaatiota Kaustisen kirkossa ja yksi Ullavan kirkossa seuraavasti:

• Kaustisen 1. konfirmaatio su 31.7. klo 10 Kaustisen kirkossa, Ripari 1-ryhmä
  • Ullavan konfirmaatio: su 31.7. klo 13 Ullavan kirkossa, kaikki ullavalaiset
  • Kaustisen 2. konfirmaatio su 7.8. klo 10 Kaustisen kirkossa, Ripari 2-ryhmä
  • Päiväleiri-ryhmän kaustislaisten konfirmaatio on 31.7. tai 7.8. (päivä selviää, kun tiedämme ryhmän koon)
  • Päiväleiri-ryhmän ullavalaiset osallistuvat Ullavan konfirmaatioon.

• konfirmaatiossa yksi nuoren konfirmoiduista kummeista osallistuu nuoren siunaamiseen
  • mikäli konfirmoitua kummia ei tilaisuuteen ole tarjolla, siunaamiseen voi osallistua myös joku toinen konfirmoitu seurakunnan jäsen
  • rippirallia, eli isosten vierailua rippijuhlissa emme järjestä korona-aikana

Isoset lähettää terveisiä!