Rippikouluvuosi 2021

Tärkeitä päivämääriä ja ohjeita (päivitetty 17.2.2021)

Tammikuu-toukokuu 2021

Rippikoululaiset osallistuvat seurakunnan toimintaan keräämällä merkintöjä merkintäkorttiin.

Vapaastivalittavat merkinnät

Päivitetty tiedote 18.2.

• Rippikoululaiset voivat pienenä ryhmänä kokoontua kirkkoon jumalanpalvelukseen yhdessä muun seurakunnan kanssa.
  • Tällöin nuoret sijoittuvat kirkkotilassa omana "kuplanaan" erilleen muista seurakuntalaisista.
  • Ullavassa nuoret voivat osallistua milloin tahansa jumalanpalvelus järjestetään, koska heitä on alle kymmenen.

• Kaustisen osalta nuorisotyönohjaaja ilmoittaa aina, kun on tarjolla jumalanpalvelus, johon voi osallistua. Paikalla on silloin nuorisotyönohjaaja osoittamassa rippikoululaisille oman paikan. Messussa ehtoolliselle rippikoululaiset osallistuvat samoin omana ryhmänään ohjaajan johdolla eri aikaan muun seurakunnan kanssa.
  • Helmikuun mahdolliset jumalanpalvelusmerkinnät rippikoululaisille ovat: 19.2. Perjantaimessu klo 18 Kaustisen kirkossa ja 28.2. klo 10 Messu Kaustisen kirkossa.
  • Maaliskuun mahdolliset jumalanpalvelusmerkinnät rippikoululaisille ovat: pe 12.3. klo 18 Perjantaimessu Kaustisen kirkossa (molemmat ripariryhmät voivat ilmoittautua), su 21.3. klo 10 Kaustisen kirkossa (ripari 1-ryhmä voi osallistua) ja su 28.3. klo 10 Kaustisen kirkossa (ripari 2-ryhmä voi osallistua). Muista ilmoittautua etukäteen nuorisotyöntekijälle.
  • Tilaisuudet saatetaan myös striimata, mutta niistä ei saa etämerkintää. Rajoitusten mahdollisesti kiristyessä voidaan toimintaa jälleen joutua muuttamaan ja palaamaan etätyöskentelyyn.

Ryhmien etukäteispäivät

Seuraavat etukäteiskokoontumiset ovat pakollisia, joten ne kannattaa laittaa ajoissa kalenteriin.
Huomaa, että etukäteispäiviin osallistutaan omien leiriryhmien suunnitelman mukaan.

Kotikirkko tutuksi-päivä

• pidetty 7.2. Kaustisella ja 14.2. Ullavassa

Tutustumisilta maaliskuussa

• osallistutaan oman ryhmän iltaan
  • la 20.3. klo 16.00-19.00 Ripari 1-ryhmälle, Luolassa
  • la 27.3. klo 16.00-19.00 Ripari 2-ryhmälle, Luolassa
  • mikäli ei pääse osallistumaan, kerää ylimääräinen nuortenilta merkintäkorttiin

Helatorstain Opetuspäivä toukokuussa

• osallistutaan yhteiseen päivään mikäli rajoitukset sallivat
  • to 13.5. klo 12.00-18.00 Nuolisen leirikeskuksessa

Vanhempainillat

Vanhempainiltoihin kutsumme tänä vuonna jokaisesta perheestä yhden huoltajan tai kummin.
Keskustelemme tulevan kesän leireistä, konfirmaatioista, rippikouluoppimisesta, perheen hengellisestä kasvatuksesta ja käytännön asioista.

Ripari 1-ryhmän kaustislaisten vanhempainilta ke 7.4. klo 18-20 Kaustisen seurakuntakeskus
Ripari 2-ryhmän kaustislaisten vanhempainilta to 8.4. klo 18-20 Kaustisen seurakuntakeskus
Ullavan rippikoululaisten vanhempainkahvit su 25.4. klo 14-16 Ullavan seurakuntakoti

Kesäkuu-heinäkuu 2021

On rippileirien aikaa!

Ripari 1 Nuolinen:

• ma-su 14.-20.6. Nuolisen leirikeskus
  • alkaa ma klo 18 ja päättyy su klo 13 messuun Kaustisen kirkossa

Ripari 2 Nuolinen:

• ma-su 28.6.-4.7. Nuolisen leirikeskus
  • alkaa ma klo 18 päättyy su klo 13 messuun Ullavan kirkossa

Elokuu 2021

Kerätään viimeiset merkinnät ja juhlitaan kolmessa konfirmaatiossa.

Järjestetään kaksi konfirmaatiota Kaustisen kirkossa ja yksi Ullavan kirkossa seuraavasti:

• Ripari 1: konfirmaatio su 1.8. klo 10 Kaustisen kirkossa
  • Ullavalaiset: konfirmaatio su 1.8. klo 13 Ullavan kirkossa
  • Ripari 2:n kaustislaiset: konfirmaatio su 8.8. klo 10 Kaustisen kirkossa
  • konfirmaatiossa yksi nuoren konfirmoiduista kummeista osallistuu nuoren siunaamiseen
  • mikäli konfirmoitua kummia ei tilaisuuteen ole tarjolla, siunaamiseen voi osallistua myös joku toinen konfirmoitu seurakunnan jäsen

Opi lisää rippikouluvuodesta videoiden avulla

Ohjeet merkintäkortin käyttämiseen -video (Huom! Laita tekstitykset päälle kun katsot tätä videota)
Isosten terveiset -video
Rippikoulun vuosikello -video