Rippikouluvuosi 2021

Tärkeitä päivämääriä ja ohjeita (päivitetty 9.3.2021)

Tammikuu-toukokuu 2021

Rippikoululaiset osallistuvat seurakunnan toimintaan keräämällä merkintöjä merkintäkorttiin.

Vapaastivalittavat merkinnät

• Rippikoululaiset voivat pienenä ryhmänä kokoontua kirkkoon jumalanpalvelukseen yhdessä muun seurakunnan kanssa.
  • Tällöin nuoret sijoittuvat kirkkotilassa omana "kuplanaan" erilleen muista seurakuntalaisista.
  • Ullavassa nuoret voivat osallistua milloin tahansa jumalanpalvelus järjestetään, koska heitä on alle kymmenen.
  • Kaustisen osalta nuorisotyönohjaaja ilmoittaa aina, kun on tarjolla jumalanpalvelus, johon voi osallistua. Paikalla on silloin nuorisotyönohjaaja osoittamassa rippikoululaisille oman paikan. Messussa ehtoolliselle rippikoululaiset osallistuvat samoin omana ryhmänään ohjaajan johdolla eri aikaan muun seurakunnan kanssa.

• Huhtikuussa rippikoululaisten on mahdollista hakea jumalanpalvelusmerkintä Kaustisen kirkosta seuraavina ajankohtina:

*Pääsiäismessu su 4.4. klo 10
    *Perjantaimessu pe 23.4. klo 18
    *Jumalanpalvelus su 25.4. klo 10
    Ilmoittautumiset Miimulle, max 10 riparilaista!

ja Ullavan kirkosta milloin vain ilman ilmoittautumista, mutta erityisesti suosittelemme:
    *Ristinjuhla pe 2.4. klo 19
    *2.Pääsiäispäivän messu 5.4. klo 13

• Tilaisuudet saatetaan myös striimata, mutta niistä ei saa etämerkintää. Rajoitusten mahdollisesti kiristyessä voidaan toimintaa jälleen joutua muuttamaan ja palaamaan etätyöskentelyyn.

Ryhmien etukäteispäivät

Seuraavat etukäteiskokoontumiset ovat pakollisia, joten ne kannattaa laittaa ajoissa kalenteriin.
Huomaa, että etukäteispäiviin osallistutaan omien leiriryhmien suunnitelman mukaan.

Kotikirkko tutuksi-päivä

• pidetty 7.2. Kaustisella ja 14.2. Ullavassa

Tutustumisilta maaliskuussa

• pidetty 20.3. ja 27.3.

Helatorstain Opetuspäivä toukokuussa

• Seurakunta järjestää yhteiskyydit seurakuntakeskuksesta Nuoliseen ja takaisin. Ullavalaisille on lisäksi yhteiskyyti Ullavasta Kaustisen seurakuntakeskukseen ja takaisin Ullavaan. Vanhempien vastuulle jää huolehtia nuorelle kyyti linkan lähtöpaikkoihin ja päätepysäkiltä taas päivän päätyttyä kotiin.
  • Mitä mukaan? Rippikoulukortti ja ripariraamattu!
  • Ripari 1 koko ryhmä: To 13.5. klo 10 lähtö Luolalta. Opetuspäivä Nuolisessa sisältää mm. diakoniaoppitunnin, leirijumalanpalveluksen, lounaan ja tekemistä isosten kanssa. Klo 14.00 olemme takaisin Kaustisen seurakuntakeskuksessa.
  • Ripari 2 koko ryhmä: To 13.5. klo 14.30 lähtö Luolalta. Opetuspäivä Nuolisessa sisältää mm. diakoniaoppitunnin, leirijumalanpalveluksen, päivällisen ja tekemistä isosten kanssa. Klo 18.30 olemme takaisin Kaustisen seurakuntakeskuksessa. (Ullavalaisille ilmoitetaan erikseen kyydin aikataulu Ullavasta Kaustiselle.)

Kesäkuu-heinäkuu 2021

On rippileirien aikaa!

Ripari 1 Nuolinen:

• ma-su 14.-20.6. Nuolisen leirikeskus
  • alkaa ma klo 18 ja päättyy su klo 13 messuun Kaustisen kirkossa

Ripari 2 Nuolinen:

• ma-su 28.6.-4.7. Nuolisen leirikeskus
  • alkaa ma klo 18 päättyy su klo 13 messuun Ullavan kirkossa

Elokuu 2021

Kerätään viimeiset merkinnät ja juhlitaan kolmessa konfirmaatiossa.

Järjestetään kaksi konfirmaatiota Kaustisen kirkossa ja yksi Ullavan kirkossa seuraavasti:

• Ripari 1: konfirmaatio su 1.8. klo 10 Kaustisen kirkossa
  • Ullavalaiset: konfirmaatio su 1.8. klo 13 Ullavan kirkossa
  • Ripari 2:n kaustislaiset: konfirmaatio su 8.8. klo 10 Kaustisen kirkossa
  • konfirmaatiossa yksi nuoren konfirmoiduista kummeista osallistuu nuoren siunaamiseen
  • mikäli konfirmoitua kummia ei tilaisuuteen ole tarjolla, siunaamiseen voi osallistua myös joku toinen konfirmoitu seurakunnan jäsen

Opi lisää rippikouluvuodesta videoiden avulla

Ohjeet merkintäkortin käyttämiseen -video (Huom! Laita tekstitykset päälle kun katsot tätä videota)
Isosten terveiset -video
Rippikoulun vuosikello -video