Hautaan siunaaminen

Sinulle surussasi

Olet menettänyt läheisesi. Hänen kuolemansa koskettaa ja voi järkyttääsinua syvästi. Suru on ihmisen terve ja luonnollinen tapa kohdata menetys. Jokaisella ihmisellä on oma tapansa surra. Jonkun on helppo itkeä heti, toisella itkun aika tulee myöhemmin. Surun kestoa, syvyyttä ja sen vaatimaa aikaa ei voi ennakoida. Ole surussasi itsellesi armollinen ja kunnioita tunteitasi.

Seurakuntasi haluaatänne koottujen asioiden avulla auttaa sinua siunaustilaisuuteen,muistotilaisuuteen ja muihin kuolemaan liittyvien käytännön asioiden järjestelyissä.
Voitte tehdä järjestelyjä kiireettömästi ja yhdessä seurakunnan työntekijöiden kanssa.

Kristillinen hautaan siunaaminen ja hautauskäytännöt kertovat jo tsessäänkristillisen seurakunnan uskosta. Uskomme, ettei kuolema ei ole kaiken loppu,vaan portti Jumalan iankaikkiseen elämään. Vapahtajamme Jeesus Kristus voitti kuoleman ristinkuolemansa ylösnousemisen kautta. Meille on hänen rakkautensa tähden toivo päästä taivaaseen.

”Kristus on kuollut puolestamme, jotta saisimme elää yhdessä hänen kanssaan, olimmepa valveilla tai kuoleman unessa. Rohkaiskaa ja vahvistakaa siis toinen toistanne, ja niinhän te teettekin.” (1.Tess)

Jumala siunatkoon sinua ja antakoon voimia surun tielle!

Kaustisen ja Ullavan seurakunnan hautausmaat ja haudanhoito-ohjeet

Opas hautaujärjestelyihin

Hautajaisjärjestelyihin liittyvät asiat on koottu
Surun kohdatessa. Opas hautausjärjestelyihin
-vihkoseksi.

Halutessasi voit noutaa sen Kaustisen ja Ullavan seurakunnan kirkkoherranvirastosta tai tulostaa yllä olevasta kuvalinkistä.

Vihkosen tekstit ovat luettavissa myös vasemmalla olevien otsakkeiden alta.