Päihde- ja kriminaalityö

Päihde- ja kriminaalityö ja katulähetys

Seurakuntayhtymän päihde- ja kriminaalityö ja katulähetys on erityisdiakoniaa, joka kohtaa, tukee, auttaa ja ohjaa kodittomia, päihteiden kierteisiin joutuneita ja heidän läheisiään sekä vankilasta vapautuvia ja heidän läheisiään. Tarvittaessa työntekijä tekee kotikäyntejä. Työmuoto tarjoaa yhteisöllisyyttä ja on helposti saavutettavaa. Henkilökohtaiset kohtaamiset toteuttavat rakkauden ja armon todeksi tulemisen periaatteita.

Hengellisen ja henkisen tuen lisäksi voidaan tarpeen mukaan tukea antaa myös taloudellisesti. Toiminta on luottamuksellista ja maksutonta. Yhteistyötä tehdään kaikkien Kokkolan seurakuntayhtymän seurakuntien diakoniatyön sekä alueen järjestöjen ja yhdistysten kanssa. Diakoniavastaanotoilta saat apua ja tukea arjessa selviämiseen, ilman ajanvarausta.

Toimintaa  syksyllä 2019

Kokkolassa
Me naiset,
Ryhmällä ei kokoontumisia toistaiseksi, toiminta jatkuu marras-joulukuussa. Seuraa ilmoittelua Kokkola-lehdessä.
Seurakuntakeskuksen Mikaelsalin Fållan, Läntinen kirkkokatu 17

• Vertaistukiryhmä naisille, jotka tuntevat tarvitsevansa tukea ja keinoja arjen hallintaan.

Porinatupa
maanantaisin ja torstaisin klo 13-15
Backstage, Torikatu 35

• Olohuone-kahvila, jossa on mahdollisuus keskustella diakoniatyöntekijän kanssa sekä viettää aikaa yhdessä jutellen ja pelaten.
Porinatuvan joulu 23.12 klo 13-15

Kälviällä

Ahaa-ryhmä
Perjantaisin kerran kuukaudessa klo 16-17.30 (seuraa ilmoittelua)
Lähimmäisen kamari, Kälviäntie 22

Ullavassa

Miesten piiri
Joka toinen torstai klo 10-12  alkaen (seuraa ilmoittelua)
Ullavan seurakuntakoti

Muuta toimintaa
Majataloilta
26.11 2019 klo 18-20
Backstage, Torikatu 35

Diakoni tavattavissa työttömien yhdistyksellä klo 10-11.30 11.10,15.11   ja Hermannissa klo 13-14 29.10, 26.11, 17.12

Kävelijä

"Kuka kanssani kulkisi,
kun polku kiviseksi muuttuu.
Kuka käteeni tarttuisi,
kun itse enää en jaksaisi.
Kuka anteeksi antaisi,
kun synti taakaksi muuttuu.
Kuka vielä rakastaisi,
kun muut pimeyteen hylkäisi."

- Jouni Haapoja -