Pääsiäisenä kuolema on voitettu

Julkaistu: 17.04.2019

Kaustislaiselle Eero Hietalalle pääsiäinen on suuri armon juhla. - Saamme herätä joka aamu uuteen armoon, kiittää ja antaa kaikki syntimme Jeesukselle. Kuva: Miska NikulaKuka: Eero Hietala, ikä 17

Kotipaikka: Kaustinen

Koulu: Kaustisen Musiikkilukio

Harrastukset: Kitaransoitto, kalastus, urheilu

Bändi: Aamunsoitto, jonka seuraava esiintyminen
on 30.4. Pajalan päiväkodin vapputapahtumassa

Kotiseurakunta: Kaustisen ja Ullavan seurakunta

Vapaaehtoistyö: Kolmatta vuotta isosena omassa seurakunnassani

Paastoatko/ekopaastoatko?:

- En erityisemmin. Lähipiirissäni ei ole ollut tapana paastota, joten en ole siihen itsekään oppinut.

Miten, missä ja kenen kanssa vietät pääsiäistä?

- Kotona, perheen ja lähisukulaisten kanssa.

Mikä pääsiäisessä on sinulle tärkeintä?

- Minulle pääsiäisessä kaikista tärkeintä on se, että saamme kaikki miettiä sitä Jumalan äärettömän suurta rakkautta kun hän antoi meille Jeesuksen. Se, että saamme perustaa koko elämämme sille ainoalle kivijalalle, joka kestää ikuisesti, on todella suuri asia.

Mitä pääsiäisen sanoma sinulle merkitsee?

- Rippikoulun jälkeen aloin ymmärtää, mitä se oikeasti tarkoittaa, että Jeesus on kuollut meidän kaikkien syntien tähden. Monta kertaa olen vain ihmetellyt, miten Jumala on suuressa armossaan ja rakkaudessaan meitä kohtaan antanut oman poikansa kärsiä meille tarkoitetun tuomion. Saamme herätä joka aamu uuteen armoon, kiittää ja antaa kaikki syntimme Jeesukselle. Meillä on toivo siitä, että saamme jonain päivänä kaikki olla yhdessä pöydässä ja nähdä Jeesus kasvoista kasvoihin.

Mitä pääsiäistraditioita sinulla on?

- Pääsiäisaamuna olemme tavanneet käydä kirkossa kuuntelemassa pääsiäisen sanomaa. Menemme myös perheen kanssa äidin äidille syömään pääsiäisruokaa.

Mistä et luopuisi pääsiäisessäsi?

- Siitä, että saan viettää pääsiäistäni uskovaisena. Haluan pitää pääsiäisen juhlana, jolloin voimme muistella sitä, kuinka kuolema on voitettu ja Kristuksen haavoissa pahalla ei ole meissä enää mitään valtaa.

Miten uudistaisit pääsiäistä?

- Omaan henkilökohtaiseen pääsiäiseeni haluaisin ehkä lisätä jonkin pääsiäisaiheisen elokuvan katsomisen, josta tulisi traditio. Katson jouluisin aina Joulutarinan, joten miksei pääsiäisellekin voisi olla oma elokuvansa.

Miksi pääsiäinen on merkittävä juhlapyhä?

- Meillä kaikilla on mahdollisuus saada syntimme anteeksi. Armo on niin suuri asia, että sitä on vaikea edes käsittää, mutta saamme uskoa, että katuessamme syntejä, ne on jo pyyhitty pois. Tämä on se, miksi pääsiäinen on niin suuri juhla.