Viikon sana

Johannes

Mikähän tästä lapsesta tulee? Ihmettelevät vanhemmat, kun katselevat pientä lasta ja hänen ominaisuuksiaan.
Mitähän tästä nuoresta vielä tulee? Pohtivat murrosikäisen läheiset huolestuneina seuraten hänen käyttäytymistään?

Juhannuksena muistetaan Johannes Kastajaa, jonka mukaan lukemattomat Jussit, Juhanit ja Jannet on nimetty. Johannes on myös suosittu miehen toinen nimi, nimestä on paljon muunnoksia.

Keskikesän juhlan aikaan valoa ja ilmoja ihme-tellessä moni hakeutuu luontoon, ehkä veden ääreen. Lomalla ja lomatunnelmissa voi miettiä, mitä minusta on tullut. Mitä minusta voi vielä tulla?
Jumalalla on suunnitelma meitä jokaista varten.
Johannes Kastaja kuului Jumalan pitkän tähtäimen suunnitelmaan ihmiskunnan pelastamiseksi. Johannes teki tietä Jeesukselle.
Vanhassa aamurukouksessa pyydetään: ”Laupeuteesi minä turvaan jo varhaisesta aamusta. Sinun puoleesi minä käännyn, osoita tie, jota kulkea.”

Sari Kontinen-Koski
kappalainen
Kokkolan suomalainen seurakunta

Sunnuntai 24.6.

Luukas 1:57-66

 

Elisabetin aika tuli, ja hän synnytti pojan. Kun naapurit ja sukulaiset kuulivat suuresta laupeudesta, jonka Herra oli hänelle osoittanut, he iloitsivat yhdessä hänen kanssaan. Kahdeksantena päivänä kokoonnuttiin ympärileikkaamaan lasta. Muut tahtoivat antaa hänelle isän mukaan nimeksi Sakarias, mutta hänen äitinsä sanoi: ”Ei, hänen nimekseen tulee Johannes.” Toiset sanoivat: ”Eihän sinun suvussasi ole ketään sen nimistä.” He kysyivät viittomalla isältä, minkä nimen hän tahtoi antaa lapselle. Sakarias pyysi kirjoitustaulun ja kirjoitti siihen: ”Hänen nimensä on Johannes.” Kaikki hämmästyivät. Samalla hetkellä Sakarias sai puhekykynsä takaisin, ja hän puhkesi ylistämään Jumalaa.
Sillä seudulla joutuivat kaikki pelon valtaan, ja näistä tapahtumista puhuttiin laajalti koko Juudean vuoriseudulla. Ne, jotka niistä kuulivat, painoivat kaiken mieleensä ja sanoivat: ”Mikähän tästä lapsesta tulee?” Sillä Herran käsi oli hänen yllään.