Nuoret

Elämä on muutakin kuin kylillä kulkemista, koulutehtäviä ja viimeisimpiä uutuusleffoja. Elämä on nyt, joten tartu kiinni tärkeimpään! Usko Jeesukseen kantaa ja antaa suurenmoisen ilon!

Seurakuntamme nuorten toimintaa ilmoitellaan nettisivujen lisäksi Instassa @kaustisenjaullavansrknuoret ja Facebookissa ryhmässä "Kaustisen ja Ullavan seurakuntanuoret", saa tykkäillä ja seurata ja liittyä!

Kuka välittää?
Ketä kiinnostaa?                                            Kuka mää oon?

Missä elämän tarkoitus?

Kuka sää oot?
                                      Mihin mää oikeen oon matkalla?

Kuka se Jeesus on?

Elämässä tulee vastaan kaikenlaisia kiperiä kysymyksiä. Semmoisia, mistä ei viitsis kertoa ehkä porukoille tai opettajille, eikä ehkä edes parhaallekaan kaverille. Sitä vain miettii itsekseen ja hajottaa päänsä. Vaikka olis tässä sulle parempikin vaihtoehto: tuu seruakuntanuoren toimintaan!

Mistä siellä puhutaan?
Me jutustellaan nuortenilloissa kaikenlaisista elämään liittyvistä jutuista, kuten ystävyyksistä, vanhemmista, unelmista, hyvästä ja pahasta, somesta, kasvukivuista. Joskus puhutaan oikein vakavastikin ja mietitään sitä, kun joutuu menettää jonkun tärkeän asian elämästä. Ja välillä vaaleenpunaisten sydänarskojen läpi kattellaan maailmaa ja puhutaan rakkaudesta. Kaikkea jutellaan sillai, että sun mielipiteellä on merkitystä.

No eikö siellä muuta tehdä?
No sitten välillä aina pelaillaan jotain, niinku biljardia ja lautapelejä, joskus voidaan pelailla ulkonakin hyvällä säällä. Illoissa saa vapaahetkinä hengailla kavereiden kans myös ihan vapaasti ja tutustua uusiin ihmisiin.

Entäs kun mulla ei oo ketään kaveria kenen kans tulla?
Äläs kuule huoli, täältä löytyy kavereita! Aina on joku jonka kanssa hengailla ja nuorisotyöntekijälle voit sanoo jos haluat pelailla tai puhella jostain. Eli nou hätä. Jos ei kukaan kavereista meinaa lähteä niin tuu yksinäs - et oo kauan yksinäinen! Moni löytää seurakunnan nuorten toiminnasta ensimmäiset parhaat kaverinsa ihan sattumalta.

Saako siellä syödä mitään?
No johan toki! Joka ilta syödään iltapala (nuortenillassa ohjelman jälkeen) ja omiakin herkkuja saa tuoda kun tarjoaa muillekin.

No onkos se Jumala siellä sitten kans?
Sehän se on kaikkein tärkein. Nuorteniltojen raamattuopetuksissa ja Oloiltojen hartauksissa puhutaan Jumalasta ja siitä kuinka paljon Hän sua rakastaa ja haluaa tutustua suhun paremmin: onhan Hän sinutkin luonu ja näkee sinussa valtavasti hyvää! Luetaan Raamattua ja ihmetellään sitä, mitä Jeesus teki meidän puolesta: kuoli ristillä ja nousi kuolleista, jotta meillä, hei se meinaa että sullakin, olis ikuinen elämä!

Varila Minna

Nuorisotyönohjaaja, Lähetyssihteeri
Kaustisen ja Ullavan seurakunta
Lähetys Nuorisotyö Varhaisnuorisotyö

Kenelle?

Nuorten toiminta on tarkoitettu yläkouluikäisille ja sitä vanhemmille nuorille. Seurakunta haluaa kutsua nuoret elämään todeksi Jumalan rakkautta ja seurakuntayhteyttä yhdessä toisten kanssa. Lisää tietoa nuorten tilaisuuksista, retkistä ja leireistä löydät tapahtumakalenterista sekä koulun ja lehtien ilmoituksista.