Jumalanpalvelus

Messusta voimia arkeen

Ihmistä ei ole luotu suorittamaan koko ajan. Pyhäpäivä on Jumalan lahja. Jumalan edessä hiljentyminen antaa pyhäpäivälle syvän, voimauttavan sisällön. Jokaisessa jumalanpalveluksessa kohtaamme Jumalan, toinen toisemme ja itsemme.

Messu eli ehtoollisjumalanpalvelus on seurakunnan elämän keskus. Messussa on tarjolla ateria, jonka taivas tarjoaa. Messua vietetään pyhäpäivinä Kaustisen kirkossa klo 10 ja kappeliseurakunnan kirkossa Ullavassa klo 13. Myös sanajumalanpalveluksessa saa hengellistä ravintoa Jumalan sanan, rukouksen, virsien ja seurakuntayhteyden välityksellä.

Ellet pääse kirkkoon, Kaustisen kirkon jumalanpalveluksen voi kuunnella myös netin kautta.

Yhteinen messu

Jumalanpalvelus on kaikille yhteinen. Myös seurakuntalaiset saavat halutessaan olla rakentamassa ja toteuttamassa messua omien lahjojensa mukaan. Tutustu jumalanpalvelusryhmien toimintaan täällä.

Lapset voivat tulla ehtoollispöytään siunattavaksi. Jos heille on kotona opetettu ehtoollisen merkitystä, he voivat vanhempien tavoin ottaa vastaan ehtoollisen.

Rippikoululaiset ovat myös opetelleet siunattavaksi tulemista rippikouluvuoden jumalanpalveluksissa. Näin ehtoollispöytä tulee tutuksi, vaikka vasta konfirmaation jälkeen saakin oikeuden itsenäisesti vastaanottaa leivän ja viinin.

Ehtoollisleipä ja -viini

Kaustisen ja Ullavan seurakunta tarjoaa ehtoollisella ainoastaan gluteenitonta leipää. Leivät eivät ole värjättyjä, joten ne näyttävät perinteisen ehtoollisleivän kaltaisilta.

Ehtoollisviini on alkoholillista. Mikäli haluaa alkoholitonta viiniä, siitä on hyvä ilmoittaa suntiolle jo ennen jumalanpalveluksen alkua.

"Niin usein kuin te siitä juotte,
tehkää se minun muistokseni"

Jumalanpalvelus on monimuotoinen

• perhekirkko tai perhemessu
• gospeljumalanpalvelus
• kyläkirkko
• pelimannijumalanpalvelus
• metsäkirkko
• koululaisjumalanpalvelus
• iltakirkko jne.

Jumalanpalveluksen tarkoitus on vastata arjen kysymyksiin sekä tuoda iloa, toivoa ja lohdutusta.