Kaustisen ja Ullavan seurakunnan toimintaa 22.6.-28.6.2017

Juhannuspäivä (Johannes Kastajan päivä). Tien raivaaja.
Johannes Kastajalle omistetuista juhlista säilyi meillä uskonpuhdistuksen jälkeen erillisenä pyhäpäivänä vain hänen syntymäpäivänsä eli juhannus 24. kesäkuuta. Juhlaa on vietetty 400-luvun alkupuolelta lähtien. Sen ajankohta perustuu käsitykseen, että Johannes syntyi kuusi kuukautta ennen Jeesusta. Juhlan raamatullinen lähtökohta on Luuk. 1: 26, 36. Pelastushistoriallisesti juhannus viittaa seuraavaan jouluun. Nykyisin juhannusta vietetään kesäkuun 19. päivää seuraavana lauantaina.
Tekstit: Ps. 92:2-6; Jes. 51:3-6; Ap.t. 14:15-17; Luuk. 1:57-66.

3. sunnuntai helluntaista. Kutsu Jumalan valtakuntaan.
Päivän tekstien keskeisenä sisältönä on kutsu Jumalan valtakuntaan ja kutsun kuulemisen tärkeys. Maallisen elämän tehtävät ja houkutukset saattavat estää ihmisiä ottamasta vastaan Jeesuksen kutsua. Joka epäröi ja vitkastelee, menettää tarjotun tilaisuuden.
Tekstit: Ps.18:17-20, 26-29; Sak. 1:3-6; 1. Kor. 1:26-31; Luuk. 19:1-10.

JUMALANPALVELUKSET

JUHANNUSPÄIVÄ
LA 24.6. klo 10 Juhannuskirkko Kaustisen kirkkopihassa (säävaraus). Harju, Rannankari, Känsälä, Tellervon ryhmä. Jumalanpalveluksen jälkeen kirkkokahvit Aittakahvilassa lähetyksen hyväksi.
2. JUHANNUSPÄIVÄ
SU 25.6. klo 19 Sanajumalanpalvelus Ullavan kirkossa. Raimo Aspfors, Rannankari, Kalliokoski, Koriat.

SEURAKUNNAN VIIKKO

KAUSTINEN
KE 21.6. klo 14 Ehtoollishartaus Iltaruskon Tyynelässä, Harju. Klo 19 Kesäillan hartaus kirkossa. Nisunjyvä.
TO 22.6. klo 13 Ehtoollishartaus Iltaruskon Toivolassa, Harju.
TI 27.6. klo 18 Kiittäkäämme Herraa Sanaa ja Siionin Kannelta Pappilanniemessä, Pasi Palmu, Rannankari.
ULLAVA
KE 28.6. klo 19 Kesäillan hartaus seurakuntakodilla. Toimittaja Mikko Määttälä puhuu suomalaisista sankarihaudoista, hartaus Samuli Ristimäki, Rannankari. Alussa kahvit.

KASTETTU
Hilda Helena Läspä. Niila Matias Kuorikoski. Lilja Maria Lindfors.

VIHITTY
Antti-Paavo Aukusti Vanhanen ja Eeva-Liisa Heikkilä. Antti Juhani Hiipakka ja Emilia Toini Alina Mäkelä. Pekka Antero Nykänen ja Tiina Annikki Riihimäki.

HAUTAAN SIUNATTU
Maria Anneli Siltala 76v.

Seurakunta facebookissa

Lisää tapahtumia ja toimintaa löydät tapahtumakalenterista