Kaustisen kirkko

Kaustisen kirkko ja tapuli ovat kuuluisan kaustislaisen kirkonrakentajasuvun Kuorikosken rakentamia. Vuonna 1777 valmistunut Kaustisen ensimmäinen kirkko ja vuonna 1778 valmistunut tapuli ovat ensimmäisen kirkonrakentajan Matti Kuorikosken käsialaa.

Nykyiseen muotoonsa kirkon on rakentanut  vuonna 1859 suvun kuuluisin kirkonrakentaja Jaakko Heikinpoika Kuorikoski, joka  on rakentanut 23 kirkkoa ja 15 kellotapulia. Viimeisin peruskorjaus tehtiin vuonna 2006 arkkitehti Hanna Lyytisen johdolla.

Kolmiosaisen alttaritaulun on maalannut vaasalainen taiteilija Emanuel Alm vuonna 1794. Kirkossa on noin 450 istumapaikkaa. 21-äänikertaiset urut ovat vuodelta 1971.

Kirkkopihassa oleva Kuorikosken kirkonrakentajasuvun muistomerkki ja sankaripatsas ovat kaustislaissyntyisen taiteilija Ilmari Wirkkalan käsialaa. Läheisten muistolle -kiven kirkkopihaan on tehnyt kaustislainen Jouni Virkkala.

Kaustisen kirkko

Siltatie 3

Karttalinkkiin pääset TÄSTÄ

Jos olet järjestämässä tapahtumaa tai konserttia, ota ensin yhteys kanttoriin tai kirkkoherraan. Sen jälkeen voit tarvittaessa täyttää sopimuksen kirkkotilan käytöstä täällä