Jumalalla on suunnitelma meitä jokaista varten. Johannes Kastaja kuului...

Viikon sanaan

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Tankar bland orgelpipor, vällbräden och abstrakter

20.9.2013
| Kristina Klingenberg

Under den senaste veckorna, i drygt en månads tid har jag tillsammans med min kollega Christian och kantorerna Ritva, Tuula, Tuomo och Janne samt min man Bo-Göran och grannen Jens och ett flertal andra hjälpsamma mänskor fått vara med och ta fram två historiskt gamla orglar - dvs båda är från 1800-talet och hisnande dryga 130 år gamla.

Minä näen sinut - Katajaista

28.8.2013
| Aila Viiperi

Leiripäivän aikana eräässä ohjelmaosiossa mietimme vastausta kysymykseen "Mikä on lempipuusi?" Koivu, pihlaja, kuusi ja mänty saivat suosiota eniten.  Olin tuossa joukossa ainut, jonka lempipuu on kataja.  Aiheeseen johdatellut  työntekijä jatkoi:  "Olet sellainen kuin sielunpuusi", ja hän luki, mitä suosikkipuumme kertoo meistä.

Keskiaikapäivät 2015 - Syyskuun seitsemäntenä Kirkonmäellä tavataan

28.8.2013
| Martti T. Nykänen

Olen löytänyt uuden harrastuksen. En oikein tiedä, voinko tässä yhteydessä - siis tätä harrastusta kuvatessa - käyttää yksikkömuotoa. Minusta nimittäin tuntuu siltä, että tämä harrastus leviää koko elämään ja kaikkeen, mitä tekee.

Minä näen sinut - Valmisteluja

28.7.2013
| Aila Viiperi

Kesäaika on erilaisten perhejuhlien aikaa.  Olen saanut olla järjestämässä yhdessä sisarusteni kanssa sekä merkkipäivä- että rippijuhlaa. Juhlat olivat eriluonteisia, mutta valmisteluiden osalta niissä löytyi runsaasti yhteneväisyyksiä. Vaikka laadimme suunnitelmia hyvissä ajoin, juhlia edeltävät päivät muodostuivat kiireisiksi. Joitakin valmistelutehtävistä ei vain voinut tehdä aikaisemmin.

Kommentoi | 2 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Fågelsång dagen lång

20.6.2013
| Kristina Klingenberg

Den ena fågelkonserten avlöser den andra. Det är sång dagen lång även om fågelsången är intensivast på morgnarna. Det låter bra fast det är lockrop eller varningsläten. Fågelkännare hör skillnaderna och nyanser sådär som vi mänskor uppfattar sång och musik.

Oväntad hjälp

17.6.2013
| Kristina Klingenberg

I maj var vi med Karleby svenska församlings barnkör i Europaparken i Rust och Rothenburg ob der Tauber i Tyskland. I den medeltida staden Rothenburg sjöng vi i Heilig Geist-Kirche.

101 pullaa

6.6.2013
| Risto Juntunen

Tekstiviesti on ilmoittanut pari päivää sitten, että tarvittaisiin päivystäjiä lentopallon mestaruussarjan loppuotteluun. Ottelupäivän koittaessa päivystyspuku päälle ja ajamaan kohti jäähallia, jossa pelit finaaleissa poikkeuksellisesti pelataan. On kysymys harrastuksesta, joka on jatkunut yli 33 vuotta.

Viestinnän vinkkeli - Painopisteitä puntaroimaan

22.5.2013
| Aune-Inkeri Björkström

Kokkolan seurakuntayhtymän tavoitesuunnittelu on edennyt jännittävimpään vaiheeseen: sen välitulokset on julkistettu ja annettu seurakuntalaisten arvioitaviksi. Nyt on seurakuntalaisten vuoro ottaa koppi ja fundeerata ehdotettuja painopistealueita. Vastaavatko ne sitä, mitä sinä odotat kotiseurakunnaltasi? Mitä uusia ideoita sinulla olisi heittää kehiin yhteisen työmme kehittämiseksi?

Viestinnän vinkkeli - Yhtä juhlaa koko kesä

16.5.2013
| Aune-Inkeri Björkström

Suomalaisessa kristillisyydessä on erityispiirre, jolle ei löydy vertaa: hengelliset kesäjuhlat. Onhan niitä toki muuallakin, mutta ei edes muissa Pohjoismaissa samassa mittakaavassa.

Bach som godnattsaga

29.4.2013
| Kristina Klingenberg

Jag sitter i nere i kyrkan medan min kollega Christian Ahlskog spelar oavbrutet Bach en hel timme! Det är två kvällar efter Tiikerits volleybollseger. Jag var inte på matchen men har läst artiklar där det fina spelet beskrivs. Jag skulle ha lust att beskriva det fina Bach-spelet på samma sätt med ord - men det är alltför krävande att sätta ord på musikupplevelser. Och samtidigt också begränsande.