Yhteys on ykkösasia myös kristityn suhteessa Jumalaan.

Viikon sanaan

Uusin blogikirjoitus - Nyaste blogginlägg

Viestinnän vinkkeli - Kirkkopäivillä, 250.000 muun kanssa

11.6.2015
| Aune-Inkeri Björkström

Terveisiä Saksan evankelisilta kirkkopäiviltä Stuttgartista! Viisipäiväiset Kirkkopäivät olivat ensikertalaiselle elämys. Keskiviikko ja sunnuntai tosin olivat matkapäiviä, mutta torstaista lauantaihin palloilin paikan päällä.

Kommentoi | 2 kommenttia Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Vapaaehtoisena - Kukapa pyytäisi?

26.5.2015
| Aki Mäki-Leppilampi

"Kun kukaan ei ole pyytänyt", oli yllättävän monen kyselyyn osallistuneen vastaus, kun kysyttiin miksi juuri hän ei toimi vapaaehtoistyössä. Itse asiassa reilusti yli puolet vastaajista kertoi syyksi sen, että kukaan ei ole pyytänyt mukaan ja osoittanut paikkaa vapaaehtoistyössä.

Viestinnän vinkkeli - Ohjaajan opissa

21.5.2015
| Aune-Inkeri Björkström

Oletko nähnyt Miekkailijan? Sen Klaus Härön uusimman elokuvan. Kävin katsomassa sen. Harmi kyllä elokuva pyöri Kokkolassa vain muutaman viikon.

Vapaaehtoisena - Kuunnellen

12.5.2015
| Taina Lamminen

Tämän kertaisen blogin aihe liittyy kuuntelemiseen ja kohtaamiseen. Ei ole kyse siis jostain tietystä vapaaehtoistoiminnan muodosta, vaan toinen toistemme kohtaamisesta arjessa. Juuri näissä tapaamisissa, lyhyissä tai pitemmissä, suunnitelluissa tai sattumanvaraisissa kohtaamisissa voi tapahtua paljon. Ne voivat antavat voimaa ja iloa tai pahimmassa tapauksessa uuvuttavat entisestään.

Vapaaehtoisena - Katulähetyksessä

14.4.2015
| Anne Belghiti

Kokkolan seurakuntayhtymän alueella on jo viiden vuoden ajan tehty päihde-, kriminaali- ja katulähetystyötä suurella sydämellä. Päihdeongelmat ovat moninaistuneet ja vankilakierteeseen voidaan joutua yhä aiemmin. Yksinäisyys on lisääntynyt ja syrjäytyminen voi tapahtua milloin vaan, jos elämä jostain syystä järkkyy eikä tukea ole tarjolla.

Vapaaehtoisena - Vapaaehtoistyön arkea ja juhlaa

14.4.2015
| Markus Virkkala

Tänä vuonna tuli kuluneeksi 100 vuotta jääkäreiden lähdöstä Saksaan saamaan sotilaskoulutusta. He edustivat eri yhteiskuntaluokkia ja koulutustaustoja kansasta. Yhtä monta kuin oli lähtijöitä, oli vakaumusta, innostusta, haluja ja toiveita. Tärkeimpänä asiana oli Suomen vapauttaminen, yhteiskuntajärjestelmän ja uskonnon turvaaminen. Usko parempaan tulevaisuuteen, veljeyteen ja yhteiseen tehtävään innoitti heitä.

Pääsiäistä ja vähän muutakin

13.4.2015
| Veli-Martin Hästbacka

Huomasin, että minun olisi täytynyt kirjoittaa blogikirjoitus jo maaliskuuksi - taasen kävi niin, että koulukiireet ja stressi yllättivät. Tämä johti siihen, että minun oli pakko lykätä blogikirjoituksen tekeminen pääsiäisloman ja sen jälkeisten päivien projektiksi.

Viestinnän vinkkeli - Katkeransuloista

5.3.2015
| Aune-Inkeri Björkström

Oletko koskaan miettinyt, miten monta hyvää syytä sinulla on olla katkera?
Näin paastonaikana se(kin) sopinee itsetutkistelun aiheeksi?
Tulosta vaikka tämä kirjoitus ja ruksaa alla olevasta listasta sinuun sopivat kohdat.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Vapaaehtoisena - Olisiko minusta tasaajaksi?

2.3.2015
| Sisko Sundbäck

Muistan lapsuudestani 1960-luvulta lähetystyöntekijän vierailut kotikyläni kansakoulussa. Saimme tutustua mustavalkoisten diakuvien kautta lähinnä Afrikassa tehtävään lähetystyöhön. Enpä olisi tuolloin aavistanut, että vielä joskus toimin seurakunnan lähetyssihteerin tehtävissä. Olen muun muassa mukana organisoimassa paikallista lähetystyön Tasauskeräystä.

Kommentoi Lue koko kirjoitus - Läs hela inlägget

Inspiraatioita, hupia ja tulevaisuuden suunnitelmia

26.2.2015
| Veli-Martin Hästbacka

Helmikuu on pian ohi, ja on aika siirtyä maaliskuun rientoihin. Edellisestä postauksesta on kulunut jo tovi, syynä tavallistakin tavallisempi kiire ja ajanpuute. Tammikuu oli minulla kiireinen, toimintaa riitti ja riitti, kuten joulukuussakin. Kerhokin pääsi alkamaan, ja olen päässyt keräämään ideoita kerhoon - ainakin keväälle ja ehkä siitäkin eteenpäin. Toiveenani on jatkaa kerhonpitäjänä vielä ensi syksynäkin.